Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kiteen Vesikunnalle vesitalouslupa pohjaveden ottamiseen Martelanlammen vedenottamosta

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Kiteen Vesikunnalle vesitalousluvan pohjavedenottamon rakentamiseen ja pohjaveden ottamiseen Martelanlammen  vedenottamosta Kiteen 1 E-luokan pohjavesialueella Kiteen kaupungissa.

Veden ensisijainen käyttötarkoitus on talousvetenä Kiteen kaupungin alueen kotitalouksissa, yrityksissä ja palveluissa.

Hankkeesta yleisille ja yksityisille eduille koituvat hyödyt ovat huomattavia yleisille ja yksityisille eduille koituviin menetyksiin verrattuina. Kiteen Vesikunta selvitti koepumppauksin vedenoton vaikutusalueen Kiteen pohjavesialueella ja vedenottamon ympäristössä. Lupa pohjavedenottoon myönnettiin korkeintaan 1 000 kuutiometrille vuorokaudessa kuukausikeskiarvona laskettuna. Ottamalla Martelanlammen vedenottamo käyttöön turvataan vedenotto, raakaveden laatu ja veden riittävyys vesihuollon poikkeustilanteissa. Luvan saaja arvioi, että vedenotto alkaa vuosien 2025–2026 aikana.

Kiteen kaupunki, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue, Kiteen kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen ja Kiteen kaupungin terveydensuojeluviranomainen antoivat lupahakemuksesta lausuntonsa. Muistutuksia asiassa saatiin yksi.

Aluehallintovirasto toimi asiassa vesilain mukaisena lupaviranomaisena tehden lupapäätöksen hakijalta saamiensa tietojen ja selvitysten perusteella ja ottaen huomioon annetut lausunnot ja muistutukset.

Lupapäätös nro 44/2024 on nähtävillä vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (Dnro ISAVI/8272/2023). Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu (ylupa.avi.fi)

Lisätietoja
ympäristöylitarkastaja Ilona Kellokoski, p. 0295 016 849
ympäristölakimies Emil Kuosmanen, p. 0295 016 832
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kuljetusyrityksen toimitusjohtajalle sakkoja toistuvista kuljettajien ajo- ja lepoaikarikkomuksista7.6.2024 14:43:20 EEST | Tiedote

Satakuntalaisen kuljetusyrityksen toimitusjohtaja tuomittiin sakkorangaistukseen alaistensa kuljettajien ajo- ja lepoaikarikkomuksista. Työsuojelutarkastuksessa havaittiin, että yrityksen eläinkuljetuksia tehneet kuljettajat olivat ajaneet toistuvasti niin, etteivät ajo- ja lepoajat pysyneet säädetyissä rajoissa. Toimitusjohtaja myönsi sen, että rikkomuksia oli syntynyt ja ne olivat olleet tiedossa, mutta katsoi, että eläinten kuljettaminen ei olisi onnistunut tieliikenteen sosiaalilainsäädäntöä noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye