Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Autto: EU-vaikuttamisessa on kyse Suomen edun ajamisesta

Jaa

Suuri valiokunta hyväksyi tänään kokouksessaan lausuntonsa Suomen EU-avaintavoitteista. Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto on tyytyväinen siitä, että suuressa valiokunnassa löytyi laaja tuki unionin kehittämiselle ja Suomen EU-ennakkovaikuttamisen tehostamiselle.

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Orpon hallitus on historiallisella tavalla panostanut EU-politiikan ennakkovaikuttamiseen. Autton mielestä EU-avaintavoitteet ovat tärkeä väline, jolla tehostetaan Suomen kannanmuodostusta ja vaikuttamista EU-asioissa.

"Euroopan unioni on Suomen tärkein poliittinen viitekehys, jossa tehdään jokaista kansalaista koskevia päätöksiä. Suomella ei ole varaa jäädä sivustakatsojan rooliin. EU-vaikuttamisessa on kyse Suomen edun ajamisesta", Autto painottaa.

Suuri valiokunta alleviivaa EU:n puolustusyhteistyön syventämistä sekä puolustusteollisuuden merkitystä niin Ukrainan tukemisen kuin jäsenmaiden oman puolustuskyvyn kehittämisen kannalta. Suomen tavoitteena tulee olla eurooppalaisten puolustustarvikemarkkinoiden toimivuuden varmistaminen jo olemassa olevan sääntelyn avulla. Suuri valiokunta tukee myös ajatusta puolustuskomissaarin tehtävän perustamisesta, mutta ehdottaa nimikkeeksi puolustusteollisuuskomissaaria.

"Katsomme, että puolustusteollisuuskomissaari-titteli kertoisi tarkemmin uuden komissaarin toimintakentästä. Puolustusteollisuuden vahvistaminen on Euroopan turvallisuuden kannalta ensisijaisen tärkeää ja unionin on oltava keskeinen toimija sen edistämisessä", Autto toteaa.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Autto yhtyy pääministeri Orpon tavoitteeseen EU:n varautumisunionin perustamisesta ja EU:n kokonaisturvallisuuden vahvistamisesta.

"Euroopan kriisinsietokykyä on nostettava. Suomessa on tunnettu ja hyvin toimiva varautumismalli, josta olisi hyötyä myös EU-tasolla. Tavoitteena on, että kokonaisturvallisuuden vahvistamiseksi määriteltäisiin konkreettisia EU-tason tavoitteita sekä unionille että jäsenmaille", Autto toteaa.

Itärajan sulkemisen seurannaisvaikutukset tuntuvat erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa, jossa erityishuomiota tarvitaan niin elinkeinojen, osaavan työvoiman, energiantuotannon, investointien kuin kokonaisturvallisuuden ja huoltovarmuudenkin vahvistamiseen. Lapista kotoisin oleva Autto on erityisen tyytyväinen valiokunnan kirjauksiin ulkoraja-alueiden merkityksestä Euroopan unionille.

"Koko Suomen etu on nostettu Suomen EU-vaikuttamisen kärjeksi. Tuntuu hyvältä tietää, että Suomen ministerit pitävät Itä- ja Pohjois-Suomen asiaa esillä Brysselissä", Autto toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Talvitie: Norminpurku sujuvoittaa kesätapahtumien järjestämistä19.7.2024 07:18:00 EEST | Tiedote

Petteri Orpon hallituksen tekemä korjaussarja rakentamislakiin on helpottamassa tapahtuma-alan huolia. Jatkossa väliaikaisilta lava- ja telttarakennelmilta ei edellytetä erillistä rakentamislupaa. Kokoomuksen kansansanedustaja Mari-Leena Talvitien mukaan turvallisuuden takaavasta sääntelystä ei tingitä, mutta edellisen hallituksen kaavailema rakennuslupa olisi ollut liian järeä työkalu alalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye