Kustannusosakeyhtiö Otava

Ihanissa luontokirjoissa sukelletaan kasvien kiehtovaan maailmaan

Jaa

Kasvit ovat osa jokapäiväistä elämäämme: syömme kasviksia, liikumme luonnossa, ostamme kukkia, kuopsutamme puutarhassa, rakennamme puusta ja käytämme fossiilisia polttoaineita. Mutta mitä oikeasti tiedämme meitä ympäröivistä luonnon ihmeistä? Ihanasti kuvitetut, englantilaisten huippunimien uutuuskirjat Puut (Nemo) ja 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa (Moreeni) tarjoavat sykähdyttävää luontotietoutta herkullisesti paketoituna!

Puut ovat luonnon kuninkaallisia ja maapallon elämän perusta. Tony Kirkhamin kirjoittama ja Katie Scottin kuvittama teos Puut (Nemo) on loisteliaasti kuvitettu kirja puista kaikenikäisille luonnon ystäville. 

Kiehtova teos esittelee puulajeja mahtavista punapuista apinanleipäpuihin ja pähkinäpuihin. Kuinka puut kehittyivät? Kuinka ne kommunikoivat keskenään? Tiesitkö, että tutut mausteet muskotti, neilikka ja kaneli ovat puita? Neidonhiuspuu eli ginko puolestaan on elävä fossiili. Se oli täsmälleen samanlainen kymmeniä miljoonia vuosia sitten. Suurella tammella voi olla latvuksessaan satatuhatta lehteä, ja suurimmat puut kasvavat 20-kerroksisen talon korkuisiksi. 

Tekstit on kirjoittanut Kew Gardensin puulajipuiston pitkäaikainen johtaja Tony Kirkham. Kuvittaja Katie Scottilta ovat aikaisemmin ilmestyneet samassa sarjassa Kasvikunta (2017), Eläinkunta (2018) ja Sienikunta (2020).  

Teoksen on suomentanut Anneli Viherä-Aarnio. Puut on arvostelu- ja käsittelyvapaa 22.5.  

Bill Laws lähestyy kasveja hieman toisenlaisesta näkökulmasta: 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa kertoo kiehtovasti ihmiskunnan historiaan vaikuttaneista kasveista. Kasvien löytämisen, jalostamisen ja hyödyntämisen ohella kirjassa tarkastellaan niiden taloudellisia, poliittisia ja kulttuurisia merkityksiä. 

Olemme aina saaneet kasveista polttoainetta, ravintoa, suojaa ja lääkkeitä. Ne ovat vaikuttaneet eroosioon ja säädelleet hiilidioksidin ja hapen määrää hengittämässämme ilmassa. Kasvit ovat muuttaneet maapallon elämän historiaa, ja ne ovat edelleen ratkaisevassa asemassa. Jos maailman kasvit äkkiä lakkaisivat olemasta, emme näkisi seuraavaa päivää. 

Tarinoita täydentävät mielenkiintoiset knoppitiedot, sitaatit ja anekdootit ihmiskunnalle keskeisistä kasveista.  

Englantilainen Bill Laws on kirjoittanut yli 20 kirjaa pääasiassa historiasta, asumisesta ja puutarhanhoidosta. Hän on kirjoittanut myös BBC:lle sekä useisiin lehtiin, kuten Wall Street Journaliin, The Telegraphiin ja The Guardianiin. 

Kirjan on suomentanut Veli-Pekka Ketola.  Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa heti. 

Arvostelukappaleet ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

TÄNÄÄN: Otavan online-hyvinvointipressissä 11.6. kuulet syksyn tärkeimmistä lifestyle-uutuuksista11.6.2024 09:48:10 EEST | Tiedote

Tervetuloa kurkistamaan syksyn 2024 tietokirjauutuuksiin! Otavan hyvinvointipressissä pääset sukeltamaan syksyn isoihin hyvinvointi- ja lifestyle-teemoihin suoraan tietokirjailijoiden johdattelemana. Iltapäivän aikana olemme kahden kesken Sami Kurosen kanssa, opimme tulkitsemaan unia, käsittelemme ulkopuolisuuden kokemuksia ja pakkaamme repun valmiiksi soolomatkaa varten. Tervetuloa linjoille!

KUTSU: Otavan online-hyvinvointipressissä 11.6. kuulet syksyn tärkeimmistä lifestyle-uutuuksista6.6.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kurkistamaan syksyn 2024 tietokirjauutuuksiin! Otavan hyvinvointipressissä pääset sukeltamaan syksyn isoihin hyvinvointi- ja lifestyle-teemoihin suoraan tietokirjailijoiden johdattelemana. Iltapäivän aikana olemme kahden kesken Sami Kurosen kanssa, opimme tulkitsemaan unia, käsittelemme ulkopuolisuuden kokemuksia ja pakkaamme repun valmiiksi soolomatkaa varten. Tervetuloa linjoille!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye