Vihreät - De Gröna

Atte Harjanne: Näen mieluummin hallituksen kuin luonnonmetsän kaatuvan.

Jaa

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne nosti puoluevaltuustolle pitämässään puheessa esiin suomalaisten arvostuksen kotimaan luontoamme kohtaan sekä luonnon positiivisen vaikutuksen meidän kaikkien elämänlaatuun. Harjanne kävi läpi hallituksen pitkää syntilistaa surkeasta luonto- ja ilmastopolitiikasta ja korosti, että näkee mieluummin hallituksen kuin luonnonmetsän kaatuvan. 

Atte Harjanne
Atte Harjanne

Harjanne kertoi puheessaan miten suomalaiset arvostavat sekä nauttivat luonnosta ja luonnossa liikkumisesta. Hallituksen politiikasta ei sen sijaan mitään rakkautta luontoa kohtaan Harjanteen mukaan löydy. 

– Jo hallitusohjelma on luonnon suojelun ja vaalimisen kannalta riittämätön. Pala palalta lisäksi on käynyt ilmi, että ohjelman hyvätkin kirjaukset ovat niin sanottuja kokoomuslaisia juhlapuheita. Lupauksia, jotka on ollut tarkoituskin pettää, Harjanne napautti. 

Päätöksiä perustellaan taloudella, mutta tehokkaat markkinamekanismit luonnon ennallistamiseksi Harjanteen mukaan tyrmätään.

– Sekin unohtuu, että taloustieteilijät ovat jo aikaa sitten heränneet varoittamaan luonnon aliarvottamisen kustannuksista. Luonnon lanaaminen alihintaan on yksinkertaisesti osaamatonta ja surkeaa talouspolitiikkaa, Harjanne tylytti. 

Samaan aikaan hallituksen ilmastopolitiikka on Harjanteen mukaan aivan riittämätöntä suhteessa tieteelliseen tilannekuvaan ja Suomen tavoitteisiin, ja osin otetaan jopa tarkoituksellista takapakkia.

– Euroopan unionin suuntaan Suomen hallituksen linjana on ilmasto- ja luontotoimien torjuminen tai vesittäminen - jopa niin, että jo sovitut asiat sotketaan.

Näiden syiden vuoksi Vihreät lähtivät tekemään välikysymystä hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikasta. 

– Siksi meiltä meni kuppi nurin. Siksi me kutsuimme koko opposition koolle keskustelemaan aiheesta, ja siksi me jätimme yhdessä sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton kanssa välikysymyksen hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikasta kansallisesti ja EU:ssa, Harjanne kertoi. 

– Näen mieluummin hallituksen kuin luonnonmetsän kaatuvan, Harjanne linjasi.

Lue koko puhe: 
https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/atte-harjanteen-puhe-puoluevaltuuston-kokouksessa-18-5-2024/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Sofia Virta iloitsee: “Vihdoin hallituspuolueelta keskustelunavaus, jolle voin antaa täyden tuen”12.6.2024 11:16:35 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta sanoo mielellään kirittävänsä hallituspuolueita parhaisiin mahdollisiin ratkaisuihin lastensuojelun kehittämiseksi. Aiemmin lastensuojelussa työskennellyt Virta kertoo, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän julkaisemassa kymmenessä keinossa lastensuojelun kehittämiseksi on paljon sellaisia toimenpiteitä, joita Virta on itse esittänyt ja joiden edistämisessä oppositiopuolueen puheenjohtaja on valmis lämpimään yhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye