Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Autto keskustalle: Suomi ei kannata yhteisvelkaa

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja, suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto ihmettelee keskustan tuoretta ulostuloa EU:n yhteisvelasta. Hallitusohjelmaan ja hallituksen avaintavoitteisiin on kirjattu, että Suomi ei kannata yhteisvelkaa.

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja, suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto ihmettelee keskustan tuoretta ulostuloa EU:n yhteisvelasta. Hallitusohjelmaan ja hallituksen avaintavoitteisiin on kirjattu, että Suomi ei kannata yhteisvelkaa.

"Eduskunnan suuri valiokunta on juuri tällä viikolla linjannut, että EU:n elpymisväline oli poikkeuksellinen ja kertaluontoinen ratkaisu eikä Suomi hyväksy vastaavanlaisen järjestelyn toistamista tai muuttamista pysyväisluonteiseksi. Sama tavoite on myös kirjattu hallitusohjelmaan", Autto toteaa.

Autto ilmaiseekin tyytyväisyytensä siitä, että keskusta yhtyy hallituksen linjaukseen yhteisvelan vastustamisesta. Autto kuitenkin epäilee, miten keskusta aikoo konkreettisesti edistää tavoitetta Euroopan parlamentissa keskustan parlamentaarikkojen kuuluessa poliittiseen ryhmään, jossa enemmistö puolueista tukee aktiivisesti ajatusta EU:n yhteisvelan ottamisesta.

"Renew-ryhmässä taitaa olla aika yksinäistä vastustaa yhteisvelkaa. Siitä huolimatta on tietysti vain hyvä asia, jos myös keskustan europarlamentaarikot sitoutuvat edistämään Suomen hallituksen ja eduskunnan asettamia EU-tavoitteita Euroopan parlamentissa", Autto painottaa.

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen ennakkovaikuttamista tulevaan EU:n monivuotiseen rahoituskehykseen eli EU:n budjettiin. Autto alleviivaa vaikuttamisen tärkeyttä Suomen kannalta.

"On erinomaista, että hallitus on jo näin varhaisessa vaiheessa käynnistänyt EU:n budjettiin liittyvän ennakkovaikuttamisen. Näin varmistamme, että Suomelle tärkeät tavoitteet tulevat huomioiduiksi parhaalla mahdollisella tavalla. Unionin budjettia ei tule merkittävästi kasvattaa tilanteessa, jossa jäsenvaltiot joutuvat sopeuttamaan kansallisia budjettejaan, vaan menoja on pystyttävä priorisoimaan", Autto toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho Otkesin raportista: Nuorten huumekuolemiin on puututtava12.6.2024 14:30:46 EEST | Tiedote

On­net­to­muus­tut­kin­ta­kes­kus on julkistanut tänään raportin alle 25-vuo­tiai­den nuor­ten ta­pa­tur­mai­sisten huumekuolemien teematutkinnasta, tavoitteenaan tuottaa tietoa ja antaa suosituksia alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisten huumekuolemien ehkäisemiseksi. Otkesin mukaan palvelujärjestelmää on kehitettävä niin, että nuorten päihde- ja mielenterveyspalvelut kulkevat yhdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye