Fingrid Oyj

Fingrid on riitauttanut valvontakameratoimittajansa laskutuksen

Jaa
Kuvan lähteenä mainittava Fingrid Oyj.

Helsingin Sanomissa on julkaistu tänään 20.5. uutinen liittyen Fingridin valvontakamerahankintoihin. Fingrid on selvittänyt keväästä 2023 palvelutoimittajansa Noatek Oy:n laskutusta liittyen tyyppivikaisten kameroiden korjauslaskutukseen.  Sähköasemille asennettavissa valvontakameroissa on esiintynyt tyyppivikoja, jotka kameroiden maahantuoja on hyvittänyt Noatekille. Tarkoituksena on ollut selvittää, onko palvelutoimittaja veloittanut Fingridiä perusteettomasti kameroiden korjaus- tai vaihtokustannuksista.

Fingrid on tutkinut asiaa sekä sisäisesti että yhtiön ulkoisten neuvonantajien avulla ja noudattanut heiltä saatuja toimintasuosituksia. Ensisijaisesti asiassa on kysymys tavanomaisesta Fingridin johdon toimivaltaan kuuluvasta yritysten välisestä sopimusriita-asian hoidosta.

Selvitysten tulokset osoittavat, että Fingridin menettely ja toimenpiteet palvelutoimittajaa kohtaan ovat olleet riittäviä ja oikeasuhtaisia. Selvitykset ovat kuitenkin osin kesken, eikä Fingrid ole siksi tehnyt vielä lopullista päätöstä mahdollisen tutkintapyynnön tekemisestä.

Selvitysten yhteydessä havaittiin valvontakameroiden hankinnassa puutteita yhtiön hankintamenettelyiden noudattamisessa, mikä otetaan huomioon henkilöstön säännönmukaisessa koulutuksessa ja meneillään olevassa hankintaprosessin kokonaiskehittämisessä.

Fingridin hankintakustannukset vuonna 2023 olivat noin 450 miljoonaa euroa mukaan lukien verkkoinvestoinnit. Hankintakustannusten määrä vaihtelee vuosittain hankkeiden määrästä riippuen. Yhtiö noudattaa hankinnoissaan huolellisuutta ja vastuullisuutta. Lähtökohtaisesti kaikki hankinnat kilpailutetaan. Julkisten hankintojen kynnysrajat ylittävät hankinnat materiaaleineen ja palveluineen hankitaan julkisella kilpailutuksella. Fingridin hankkeisiin osallistuvien toimittajien lukumäärä on suuri ja joukko kansainvälinen.

Asian sopimusoikeudellinen käsittely palvelutoimittajan kanssa on tällä hetkellä edelleen kesken. Fingrid on esittänyt sopimuskumppanilleen reklamaation sekä irtisanonut kyseisen palvelusopimuksen kesällä 2023. Osapuolet käyvät neuvotteluja riita-asian ratkaisemiseksi.  

 
Lisätietoja: 

toimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka, puh. 030 395 5235 
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi 
 

Tietoja julkaisijasta

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Fingridin hallituksen KPMG:ltä tilaama selvitys johdon toiminnasta on valmistunut20.6.2024 10:47:50 EEST | Tiedote

Fingridin hallitus tilasi keväällä KPMG:ltä riippumattoman selvityksen yhtiön johdon toiminnasta liittyen sähköasemien valvontakameroiden laskutuksessa ilmenneisiin epäselvyyksien tutkintaan. Selvitys tehtiin tiedoksi tulleen väärinkäytösilmoituksen perusteella. Fingridin hallitus totesi riippumattoman selvityksen perusteella, että yhtiön johdon toiminta on ollut kameravalvonta-asian selvittämisessä riittävää ja asianmukaista. Yhtiössä oli jo ennen KPMG:n selvitystä tutkittu eri ulkopuolisten neuvonantajien avulla palvelutoimittaja Noatek Oy:n laskutusta tyyppivikaisten kameroiden korjaus- ja vaihtokustannuksista. Selvitykset osoittivat epäselvyyksiä laskutuksissa, minkä perusteella Fingrid irtisanoi palvelusopimuksen ja esitti reklamaatiovaatimuksen sopimuskumppanilleen. Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta asian ratkaisemiseksi. Lisätietoja: Fingridin hallituksen puheenjohtaja Hannu Linna, puh. 050 552 7120

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye