Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Upea, laaja luontokohde yksityiseksi luonnonsuojelualueeksi

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on maanomistajien hakemuksesta perustanut noin 356 hehtaarin suuruisen Ranta-Perttulan luonnonsuojelualueen Oulun Hannunsuolle. Suojelualueen pinta-ala on yksityiseksi suojelualueeksi poikkeuksellisen suuri. Alue on Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa todettu luonnonarvoiltaan arvokkaaksi suoksi.

Sijantikartat.
Kartta ja ilmakuva alueesta.

Hannunsuon tärkeimmät piirteet luontoarvojen kannalta liittyvät topografiaan ja kasvillisuuteen. Suokokonaisuus on ainutlaatuisen laaja, viettävä välipinta-aapa, joka on laajuutensa vuoksi äärimmäisen harvinainen eteläisen aapasuovyöhykkeen pohjoisosassa.

Hannunsuo viettää harvinaisen yhtenäisesti kauttaaltaan pohjoisesta etelään. Korkeimman ja matalimman suonkohdan korkeusero on 28 m. Hannunsuolle on tyypillistä vieton portaittaisuus. Alue on käytännössä ojittamaton ja täysin luonnontilainen. Perustetun suojelualueen eteläosassa on Pohjois-Pohjanmaan olosuhteissa harvinaisen laaja, puustoinen ja luonnontilainen korpialue.

Suojelualueen perustamisen mahdollisti Helmi-ohjelman rahoitus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna HarjulaYlitarkastajaPohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Puh:0295 038 032

Eero MelantieYksikön päällikköPohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Puh:0295 038 377

Kuvat

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Sinileväseuranta käynnistyi – Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä, männyn siitepölyä paikoin runsaasti6.6.2024 11:08:52 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Seurannan ensimmäisellä viikolla Pohjois-Pohjanmaan vakiohavaintopaikoilla ei havaittu sinileviä. Havupuiden kellertävää siitepölyä esiintyy paikoin runsaasti veden pintakalvolla tai ranta-alueella veteen sekoittuneena. Toukokuun poikkeuksellisen lämmin sää on nostanut vesien pintalämpötilaa tavanomaista korkeammalle.

Vesienhoito- ja kunnostushankkeiden avustukset31.5.2024 13:29:50 EEST | Tiedote

Vesienhoito- ja kunnostushankkeita avustetaan Pohjois-Pohjanmaalla tänä vuonna 280 000 €:lla (8 kpl). Pohjavesien suojelusuunnitelmiin avustusta myönnettiin yhteensä 21 000 euroa kolmelle hankkeelle. Vesistöjen käytön ja hoidon parantamiseen avustusta myönnettiin 180 000 euroa ELY-keskuksen, Oulujoen ja Oulujärven moninaiskäytön sekä Vattenfall-ympäristörahan puitesopimuksista yhteensä 13 hankkeelle. Valtio toteuttaa Helmi- purokunnostushankkeina neljän puron kunnostuksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye