Kokkolan kaupunki

Kaupunkiympäristö toteuttaa kaksiosaisen osallistavan budjetoinnin kyselyn

Jaa

Kaupunkiympäristö-toimiala toteuttaa kaksiosaisen osallistavan budjetoinnin kyselyn Puistot ja liikuntapaikat -yksikössä. Kyselyssä pääset äänestämään suosikki-ideaasi osallistavan budjetoinnin kohteeksi vuodelle 2024.

Ideoita kerättiin 19.3. – 5.4.2024 ja niitä saatiin yhteensä 258 kpl.  Ideat lajiteltiin kolmeen osaan: Jatkokehitykseen etenevät ideat (60 kpl), muuta kautta selvityksessä olevat ideat (72 kpl) ja ei jatkoon menevät ideat (126 kpl).

Ei jatkoon menevissä ideoissa oli mm. muiden kuin puistojen ja liikuntapaikkojen kohteita, ei kaupungin maanomistuksessa olevia alueita tai budjetin ylittäviä ideoita. Muuta kautta eteneviä ideoita oli mm. toriin ja Meripuistoon liittyvät ideat, jotka etenevät omien kehittämishankkeiden kautta. Kaikkia ideoita voidaan mahdollisesti hyödyntää tulevaisuuden kehittämistoimissa.

Jatkokehitykseen etenevät ideat käytiin läpi ja samantyyppisiä ideoita yhdisteltiin. Näistä työstettiin äänestykseen etenevät ideat.

Osallistava budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Ajatuksena on tarjota asukkaille mahdollisuus osallistua Kokkolan kehittämiseen ja kannustaa osallistumaan oman asuinympäristönsä parantamiseen. Osallistavaan budjetointiin on tänä vuonna varattu yhteensä 30 000 euroa. Kysely on auki 20.5. – 2.6.2024.

Äänestä suosikki-ideaasi 2.6. mennessä

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye