Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Jaa

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman, Näyttelyn. Näytös24 ja Näyttely24 järjestetään Otaniemen kampuksella. Muotinäytöstä on mahdollista seurata livelähetyksenä verkossa osoitteessa aalto.fashion tai Instagram-tilillä @aalto_fashion torstaina 30.5. alkaen kello 20. Näyttely24 on yleisölle avoinna 31.5.–8.6.2024.

Kuva muotinäytöksestä, jossa yleisön edessä esitellään asuja.
Viime vuoden Näytöksessä esillä Sohvi Väänäsen mallistoa. Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Vaikka yleiset talousnäkymät synkkenevät, on suomalaiselle huippuosaamiselle muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla edelleen kova kysyntä. Suomi on profiloitunut vastuullisten toimintamallien osaajana ja nopeasyklisen massamuodin vastavoimana. EU:n uusi sääntely tuo tiukkaa valvontaa koko arvoketjuun, ja tämä luo isoja mahdollisuuksia nimenomaan kokonaisuuden eri osa-alueet hyvin hallitseville luoville osaajille. Tässä kehityksessä on vahvasti mukana myös Aalto-yliopisto, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä ammattilaisten kouluttajana maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla.

Toukokuun lopussa muotimaailman katseet kohdistuvat Aallon opiskelijoiden vuotuiseen muotitapahtumaan, joka laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Näytös24 esittelee vaatemallistoja perinteisessä muotinäytöksessä siinä missä Näyttely24 esittelee niitä näyttelyn muodossa. Kokonaisuus on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumista ja osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. 

”Lanseeraamme tänä vuonna uuden tapahtuman, Näyttelyn, jolle on ollut jo pidempään tilausta opiskelijoiden keskuudessa. Ekologisen kestävyyden rinnalla sosiaalisen kestävyyden teemat ja muodin syrjimättömyys ovat edelleen tärkeitä teemoja. Tämä näkyy siinä, että mallistojen rinnalla esittelemme myös niiden taustalla olevaa tutkimusta ja se on toimivinta näyttelyn muodossa”, sanoo Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professori Annamari Vänskä.

”Opiskelijoiden töiden taustalla on monia heille henkilökohtaisesti tärkeitä aiheita, jotka linkittyvät muodin kenttään. Esimerkiksi käsityön merkitys, oman suvun historia ja perheen tausta tai yleinen asenne elämään näkyvät vahvasti. Lisäksi Näyttelyssä nähdään aivan uudenlaisia muodin käyttäjiä, jotka poikkeavat tyypillisestä”, sanoo Aalto-yliopiston muodin lehtori Ilona Hyötyläinen.

Näytöksessä palkittavien mallistojen asuja asetetaan muotinäytöksen jälkeen esille Näyttelyyn.

Muotiviikon muuta ohjelmaa

Näytös24&Näyttely24-muotitapahtuman pääyhteistyökumppani on Espoon kaupunki. Tänä vuonna kaupunki kokoaa 16–20-vuotiaista espoolaisista nuorisoraadin päättämään, kuka Aalto-yliopiston opiskelijoista saa Espoon kaupungin palkinnon. Raadin jäsenet pääsevät tutustumaan muodin maailmaan kansainvälisesti menestyneen vaatesuunnittelijan ja Aallon alumnin Ervin Latimerin johdolla.

”Luovuuden arvo syntyy osaamisesta ja ainutlaatuisuudesta. Panostamalla luovien alojen ja elinkeinoelämän yhteistyöhön voimme kehittää uusia mahdollisuuksia ja oppia, mikä on avainasemassa nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassamme. Luovat alat ovat tärkeä työllistäjä ja vetovoimatekijä, joka houkuttelee osaajia ja yrityksiä Espooseen. Olemme iloisia voidessamme olla Näytös24&Näyttely24-tapahtuman pääyhteistyökumppani ja saadessamme palkita yhden opiskelijatöistä”, sanoo Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paananen.

Uskalla! -seminaari kokoaa WeeGee-taloon tiistaina 4.6.2024 lahjakkaita nuoria suunnittelijoita, potentiaalisia kotimaisia muotialan työnantajia sekä sijoittajia. Luovien alojen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus järjestetään yhdessä EMMA-museon ja Espoon kaupungin kanssa. Lisäksi mukana on Suomen Tekstiili ja Muoti ry. Tapahtuma on englanninkielinen.

Muotiviikolla myös toisen vuoden kandidaattiopiskelijat esittelevät yhteistyöprojektejaan omassa näyttelyssään. Aalto Fashion Collaborative Projects on esillä 26.5.–2.6.2024 Helsingin ydinkeskustassa, Kämp Gallerian ensimmäisessä kerroksessa.

Näytös24&Näyttely24-yhteistyökumppanit ovat Espoon kaupunki, Marimekko, Fiskars, EMMA-museo ja Konstsamfundet.

Tapahtumatiedot

Näytös24

Torstaina 30. toukokuuta kello 20.

Muotinäytöstä on mahdollista seurata livelähetyksenä verkossa osoitteessa aalto.fashion tai Instagram-tilillä @aalto_fashion

Näyttely24

Aukeaa yleisölle 31. toukokuuta kello 12 ja on avoinna 8. kesäkuuta saakka.

Näyttely on Otaniemen kampuksella, osoitteessa Otakaari 5 L, Espoo.

Vapaa pääsy

Aukioloajat:

Pe 31.5. klo 12–18
La 1.6. klo 12–18
Su 2.6. SULJETTU
Ma 3.6. klo 12–18
Ti 4.6. klo 12–18
Ke 5.6. klo 12–18
To 6.6. klo 12–18
Pe 7.6. klo 12–18
La 8.6. klo 12–18

Aalto Fashion Collaborative Projects -näyttely

26.5.–2.6.2024 Kämp Galleriassa.

Aukioloajat:

Ma-pe 11-19

Mediayhteydenotot:

Sini Koskimies
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun viestintäpäällikkö
sini.koskimies@aalto.fi
+358 50 358 2440

Avainsanat

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Tutkimus: Terveydenhuollon laitehankinnoissa katsotaan enemmän hintalappua kuin pitkän aikavälin tuloksia12.6.2024 09:19:24 EEST | Tiedote

Säästöistä palkitseva bonus sai hankinta-ammattilaiset valitsemaan edullisemman laitevaihtoehdon kalliimman, hoidon kannalta lupaavamman sijaan. Lyhyen aikavälin säästö voi tulla ajan myötä kalliiksi. Siksi kannustimien pitäisi palkita myös hankintojen vaikuttavuudesta, kuten paremmista hoitotuloksista ja nopeammasta paluusta työelämään, sanovat tutkijat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye