VR-Yhtymä OyjVR-Yhtymä Oyj

HSL ja VR tarjoavat VR:n junalipun ostajalle alennusta kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Jaa

Kaupunkipyöräedun saa tänä kesänä päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista. VR:n junalipun ostaja saa kaupunkipyörien päiväpassin -20 % etuhintaan ja viikkopassin -25 % etuhintaan Helsingissä ja Espoossa.

Pyöräilijä ajaa kaupunkipyörällä Helsingin päärautatieaseman lähellä.

Kaupunkipyörien päiväpassi maksaa VR:n lipun ostajalle 4 euroa (norm. 5 €) ja viikkopassi 7,5 euroa (norm. 10 €). Etu koskee kaupunkipyöräaluetta Helsingissä ja Espoossa.

Junamatkustaja saa etukoodin VR Matkalla -sovelluksesta, kun hänen ostamansa junamatka alkaa tai päättyy jollekin kaupunkipyöräalueen juna-asemista. Näitä asemia ovat kaikki Helsingin juna-asemat ja Leppävaaran ja Mäkkylän asemat Espoossa.

”Viime vuonna kokeiltu etu toimi hyvin ja näin voimme tuoda palvelun näppärästi esille junalla saapuville satunnaisesti kaupunkipyöräalueella liikkuville. Nyt kokeillaan myös useamman päivän viipyville sopivampaa alennusta viikon käyttöoikeudesta”, sanoo HSL:n kestävän liikkumisen asiantuntija Samuli Mäkinen.

Kaupunkipyörien käyttöaikaa on pidennetty tänä vuonna Helsingissä ja Espoossa tuntiin. Kaupunkipyöräilijän päivä- ja viikkopasseilla voi siis tehdä vuorokauden aikana niin monta 60 minuutin matkaa kuin haluaa. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti yli tunnin palauttamatta sitä telineeseen, jokainen seuraava puolituntinen maksaa euron. Helsingissä ja Espoossa on käytössä lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa.

”Kattava kaupunkipyörätarjonta mahdollistaa pyörä- ja junamatkan yhdistämisen helposti ja huolettomasti. Olemme todella iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme edut kaupunkipyörien käyttöön. Kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Helsingissä ja Espoossa kätevästi aivan juna-asemien lähellä, joten matkustaja pääsee kulkemaan sujuvasti miettimättä pyörän kuljetusta junassa tai säilytystä määränpäässä”, sanoo VR:n palvelukehityksestä ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Marika Schugk.

Junamatkustajan etu on voimassa kaupunkipyöräkauden loppuun eli 31.10. saakka. Etukoodin käyttö ja kaupunkipyörien käyttöönotto tapahtuu HSL:n verkkosivujen kautta.  Sivuilta löytyy myös ohjeita kaupunkipyörien käyttöön. Lisätietoa junamatkustajan edusta löytyy VR:n verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

VR Mediadesk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puh. 029 434 7123 ja viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa ma-pe 8-16. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:+358 29 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/medialle

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye