Like Kustannus

“Martta Saxin murha” avaa nuoren naisen hyytävän murhatapauksen lähes sadan vuoden jälkeen

Jaa

“Ruumis retkotti myymälähuoneen lattialla, pitkittäin myymälätiskin edessä asiakkaiden puolella. Marttaa oli puukotettu silmittömän raa’asti ja raivoisasti.” 

Jaana Skytän uutuuskirja Martta Saxin murha kertoo puhtoisessa maineessa olleen 28-vuotiaan kempeleläisen myymälänpitäjän raa’asta murhasta.  

Trillerimäisesti etenevä tietokirja kertoo, miksi hyväosainen nuori nainen joutui kammottavan veriteon kohteeksi. Aikalaismateriaalin ja sukulaisten muistojen avulla Jaana Skyttä kaivaa järkyttävän tarinan kaikki käänteet esiin. 

Helteisenä kevätpäivänä 1934 poliisit astuivat sisään kyläkauppaan Kempeleessä. Kauhukseen he näkivät myymälänhoitaja Martta Saxin makaavan elottomana lattialla verilammikossa.  

Murha herätti aikanaan valtavan kohun. Monen mielestä tuomion istui väärä mies, ja tapaus puhututtaa edelleen. 

Jaana Skyttä on oululainen vapaa toimittaja, joka on kirjoittanut liki 20 vuotta suomalaisiin aikakauslehtiin ja sanomalehtiin, muun muassa Kalevaan. Hänen ensimmäinen tietokirjansa Huvituksen kartanon tytöt (2022) sai hyvän vastaanoton ja runsaasti julkisuutta. 

Martta Saxin murha on arvostelu- ja käsittelyvapaa 6.6. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Kati Tammensolan lukemana äänikirjana.  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@like.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Like julkaisee kesällä tanskalaisen tähtitoimittajaparin maailmanmaineeseen nousseen dekkarin suomeksi30.5.2024 13:23:15 EEST | Tiedote

Janni Pedersen ja Kim Faber ovat dekkareita kirjoittava journalistipariskunta. Pedersen on juontaja ja rikosreportteri Tanskan TV2:ssa. Vuonna 2018 hänet palkittiin vuoden uutisjuontajana. Faber puolestaan on entinen sanomalehti Politikenin toimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut kaksi tietokirjaa. Kirjailijapariskunnan maailmanmaineeseen noussut kirjasarja Junckerin ja Kristiansenin tutkimuksia jatkuu hyytävällä yhteiskunnallisella rikosromaanilla Veren maa, jonka Like julkaisee 6.6.

Like julkaisee Will Trent -menestyssarjasta tunnetun Karin Slaughterin hyytävän uutuustrillerin 16.5.8.5.2024 09:54:50 EEST | Tiedote

Karin Slaughter on aikamme menestyksekkäimpiä rikoskirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli 20 New York Timesin bestselleriä ja hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti huikeat yli 40 miljoonaa kappaletta. Sen yön jälkeen on Slaughterin odotettu uutuus, joka julkaistaan Liken kustantamana. Georgian osavaltioon sijoittuva Will Trent -trillerisarja tunnetaan myös televisiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye