Haaga-Helian opiskelijat ovat mukana kehittämässä Syötävä Helsinki -ruokavuotta
Ruoka on tänä vuonna Helsingin kaupungin tapahtumallisuuden ja matkailun keskiössä. Kaupunki tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa useassa Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumassa.

Syötävä Helsinki -vuosi tarjoaa sekä paikallisille että matkailijoille ennennäkemättömiä ruokaelämyksiä ja tuo esille alueen lähituottajia sekä huippuravintoloita.
Yksi Syötävä Helsinki -vuoden kohokohdista on pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistamistilaisuus, MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony, 27.5 Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Julkistamistilaisuuden ympärille on koottu sadan ruoka- ja juomaelämyksen tapahtumatarjonta Syötävä Helsinki -ruokaviikoille 24.5.–16.6.
Ainutlaatuinen elämystila Helsingin kaupungintalolle
Osana Syötävä Helsinki -ruokaviikkoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Helsingin kaupungintalolle väliaikaisen immersiivisen ruokaelämystilan, joka on osa Uudenmaan Liiton rahoittamaa XR-elämyspolku-hanketta.
Elämystila perustuu Haaga-Helian 2016 vuonna aloittamaan The Box -tutkimus- ja kehityskonseptiin, jonka avulla luodaan immersiivisiä kokemuksia hotelli-, ravintola- ja matkailualalle. Opiskelijat ovat aktiivisesti osallistuneet elämyksen kehitykseen aina suunnittelusta toteutukseen asti.
Haaga-Helian ruokamatkailun kurssin opiskelijat ovat luoneet tarinallisen konseptin Haaga-Helian ruokamatkailuhankkeen Hungry for Finlandin asiantuntijoiden ohjauksessa. Se opastaa vierailijoita elämystilaan ja kannustaa heitä tutustumaan myös muihin Syötävä Helsinki -ruokakohteisiin.
360* Syötävä Helsinki -huone on auki 27.5.-14.6.2024 klo 10–16 osoitteessa Pohjoisesplanadi 11–13.
Opiskelijat monessa mukana
Opiskelijoiden kehittämät moniaistiset ruokakokemusten prototyypit antavat myös esimakua siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan tarjota tuoden innovatiivisia ja kokeellisia ruokakokemuksia Helsingin sydämeen.
Haaga-Helian Experience Design -kurssin opiskelijat ovat suunnitelleet 27.5. MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -julkistamistilaisuuden yhteyteen Savoy-teatterin ja kaupungintalon välille erityisen siirtymäkokemuksen, joka korostaa tapahtuman eksklusiivisuutta ja luo ainutlaatuisen kokemuksen osallistujille.
Vuoden aikana Helsinki korostaa asemaansa globaalina ruokamatkailun keskuksena tarjoten ainutlaatuisia elämyksiä, jotka kutkuttavat makuhermoja ja houkuttelevat seikkailunhaluisia. Syötävä Helsinki -tapahtumiin voi tutustua Helsingin kaupungin sivuilla.
Tule kokemaan, mitä kaikkea Helsinki voi tarjota gastronomian saralla!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pasi TuominenLehtoriHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
XR-elämyspolku ja siihen upotetut monikanavaisen kaupan ratkaisut -hanke
Kuvat
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ainutlaatuinen MediaGuru-sertifikaatti vahvistaa mediasuunnittelun osaamista Suomessa10.9.2025 09:30:29 EEST | Tiedote
MediaGuru on markkinointialan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille suunnattu mediasuunnittelun verkkokoulutus. Se koostuu seitsemästä moduulista, ja kunkin moduulin suorittamisesta saa sertifikaatin. MediaGuru-sertifikaatit ovat toistaiseksi ainoa tapa todentaa mediasuunnittelun osaamista Suomessa.
Riittääkö pizzaperjantai? Lähes miljoonan euron tutkimushanke selvittää yhteisöllisyyden tulevaisuutta digityössä25.8.2025 13:30:10 EEST | Tiedote
Miten työyhteisöt voivat kukoistaa digiajassa – riittävätkö etäpalaverit ja Slack-kanavat, vai tarvitaanko jotain enemmän? Syyskuussa käynnistyvä Laterna-hanke syntyi tarpeesta ymmärtää paremmin, mitä yhteisöllisyys todella tarkoittaa etä- ja hybridiajan työelämässä.
Is Pizza Friday enough? New research explores how to build workplace community in the digital era25.8.2025 13:30:10 EEST | Press release
How can workplace communities thrive in the digital age? Are Slack channels and online check-ins enough – or do we need something more? The Laterna project, which will be launched in September, was born out of a need to better understand what community really means in remote and hybrid working life.
Suomalainen ruoka maailmankartalle – valtakunnallinen kilpailu alkaa tammikuussa 202621.8.2025 08:20:19 EEST | Tiedote
Visit Finland tiedotti huhtikuussa 2025, että matkailumarkkinoinnin pääpainopiste tänä vuonna on rakentaa suomalaisesta ruoasta matkailuvaltti. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun järjestämä kilpailu on osa kampanjaa, jonka tavoitteena on viedä suomalaista ruokakulttuuria maailmankartalle.
Tekoälypomo on kohta suomalaisten arkea, mutta kuka määrittelee eettiset pelisäännöt?3.7.2025 10:55:00 EEST | Tiedote
Koneet johtajina – kuka määrää työelämässä? -paneeli SuomiAreenassa veti paikalle täyden katsomon ja toi tekoälypohjaisen johtamisen työelämän kuumaksi puheenaiheeksi Porissa 27.6.2025. Suomeen vaaditaan yhteisiä eettisiä pelisääntöjä algoritmijohtamiselle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme