Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian opiskelijat ovat mukana kehittämässä Syötävä Helsinki -ruokavuotta

Jaa

Ruoka on tänä vuonna Helsingin kaupungin tapahtumallisuuden ja matkailun keskiössä. Kaupunki tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa useassa Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumassa. 

Haaga-Helian opiskelijoita

Syötävä Helsinki -vuosi tarjoaa sekä paikallisille että matkailijoille ennennäkemättömiä ruokaelämyksiä ja tuo esille alueen lähituottajia sekä huippuravintoloita.

Yksi Syötävä Helsinki -vuoden kohokohdista on pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistamistilaisuus, MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony, 27.5 Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Julkistamistilaisuuden ympärille on koottu sadan ruoka- ja juomaelämyksen tapahtumatarjonta Syötävä Helsinki -ruokaviikoille 24.5.–16.6. 

Ainutlaatuinen elämystila Helsingin kaupungintalolle

Osana Syötävä Helsinki -ruokaviikkoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Helsingin kaupungintalolle väliaikaisen immersiivisen ruokaelämystilan, joka on osa Uudenmaan Liiton rahoittamaa XR-elämyspolku-hanketta

Elämystila perustuu Haaga-Helian 2016 vuonna aloittamaan The Box -tutkimus- ja kehityskonseptiin, jonka avulla luodaan immersiivisiä kokemuksia hotelli-, ravintola- ja matkailualalle. Opiskelijat ovat aktiivisesti osallistuneet elämyksen kehitykseen aina suunnittelusta toteutukseen asti.

Haaga-Helian ruokamatkailun kurssin opiskelijat ovat luoneet tarinallisen konseptin Haaga-Helian ruokamatkailuhankkeen Hungry for Finlandin asiantuntijoiden ohjauksessa. Se opastaa vierailijoita elämystilaan ja kannustaa heitä tutustumaan myös muihin Syötävä Helsinki -ruokakohteisiin.

360* Syötävä Helsinki -huone on auki 27.5.-14.6.2024 klo 10–16 osoitteessa Pohjoisesplanadi 11–13.  

Opiskelijat monessa mukana

Opiskelijoiden kehittämät moniaistiset ruokakokemusten prototyypit antavat myös esimakua siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan tarjota tuoden innovatiivisia ja kokeellisia ruokakokemuksia Helsingin sydämeen.

Haaga-Helian Experience Design -kurssin opiskelijat ovat suunnitelleet 27.5. MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -julkistamistilaisuuden yhteyteen Savoy-teatterin ja kaupungintalon välille erityisen siirtymäkokemuksen, joka korostaa tapahtuman eksklusiivisuutta ja luo ainutlaatuisen kokemuksen osallistujille.

Vuoden aikana Helsinki korostaa asemaansa globaalina ruokamatkailun keskuksena tarjoten ainutlaatuisia elämyksiä, jotka kutkuttavat makuhermoja ja houkuttelevat seikkailunhaluisia. Syötävä Helsinki -tapahtumiin voi tutustua Helsingin kaupungin sivuilla. 

Tule kokemaan, mitä kaikkea Helsinki voi tarjota gastronomian saralla!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye