Haaga-Helian opiskelijat ovat mukana kehittämässä Syötävä Helsinki -ruokavuotta
Ruoka on tänä vuonna Helsingin kaupungin tapahtumallisuuden ja matkailun keskiössä. Kaupunki tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa useassa Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumassa.
![Haaga-Helian opiskelijoita](/data/images/public/69817828/70226814/8e1b3d7b-1e4b-4427-be47-60314ac41c77-w_720.jpg)
Syötävä Helsinki -vuosi tarjoaa sekä paikallisille että matkailijoille ennennäkemättömiä ruokaelämyksiä ja tuo esille alueen lähituottajia sekä huippuravintoloita.
Yksi Syötävä Helsinki -vuoden kohokohdista on pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistamistilaisuus, MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony, 27.5 Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Julkistamistilaisuuden ympärille on koottu sadan ruoka- ja juomaelämyksen tapahtumatarjonta Syötävä Helsinki -ruokaviikoille 24.5.–16.6.
Ainutlaatuinen elämystila Helsingin kaupungintalolle
Osana Syötävä Helsinki -ruokaviikkoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Helsingin kaupungintalolle väliaikaisen immersiivisen ruokaelämystilan, joka on osa Uudenmaan Liiton rahoittamaa XR-elämyspolku-hanketta.
Elämystila perustuu Haaga-Helian 2016 vuonna aloittamaan The Box -tutkimus- ja kehityskonseptiin, jonka avulla luodaan immersiivisiä kokemuksia hotelli-, ravintola- ja matkailualalle. Opiskelijat ovat aktiivisesti osallistuneet elämyksen kehitykseen aina suunnittelusta toteutukseen asti.
Haaga-Helian ruokamatkailun kurssin opiskelijat ovat luoneet tarinallisen konseptin Haaga-Helian ruokamatkailuhankkeen Hungry for Finlandin asiantuntijoiden ohjauksessa. Se opastaa vierailijoita elämystilaan ja kannustaa heitä tutustumaan myös muihin Syötävä Helsinki -ruokakohteisiin.
360* Syötävä Helsinki -huone on auki 27.5.-14.6.2024 klo 10–16 osoitteessa Pohjoisesplanadi 11–13.
Opiskelijat monessa mukana
Opiskelijoiden kehittämät moniaistiset ruokakokemusten prototyypit antavat myös esimakua siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan tarjota tuoden innovatiivisia ja kokeellisia ruokakokemuksia Helsingin sydämeen.
Haaga-Helian Experience Design -kurssin opiskelijat ovat suunnitelleet 27.5. MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -julkistamistilaisuuden yhteyteen Savoy-teatterin ja kaupungintalon välille erityisen siirtymäkokemuksen, joka korostaa tapahtuman eksklusiivisuutta ja luo ainutlaatuisen kokemuksen osallistujille.
Vuoden aikana Helsinki korostaa asemaansa globaalina ruokamatkailun keskuksena tarjoten ainutlaatuisia elämyksiä, jotka kutkuttavat makuhermoja ja houkuttelevat seikkailunhaluisia. Syötävä Helsinki -tapahtumiin voi tutustua Helsingin kaupungin sivuilla.
Tule kokemaan, mitä kaikkea Helsinki voi tarjota gastronomian saralla!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pasi TuominenLehtoriHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
XR-elämyspolku ja siihen upotetut monikanavaisen kaupan ratkaisut -hanke
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Kv-opiskelijoiden työllistyminen takkuaa – yhteistyöllä luotiin harjoittelupaikkoja startupeissa7.6.2024 12:33:33 EEST | Tiedote
Haaga-Helian ja Herizonin pilotissa 18 kansainvälistä opiskelijaa sai teknologia-alan harjoittelupaikan startup-yrityksestä.
Haaga-Helian julkaisu: Atte Jääskeläinen, mikä sinua huolestuttaa tekoälyssä?5.6.2024 09:00:02 EEST | Blogi
Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen kertoo videolla ajatuksiaan tekoälystä. Häntä huolestuttaa, kuinka suuri valta valtavilla teknologiajäteillä on ihmismieliin tulevaisuudessa, kun tekoäly pystyy generoimaan tunteita.
Kyselytutkimus kertoo: luksushotellista voidaan maksaa 250 euroa yöltä4.6.2024 10:57:36 EEST | Tiedote
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, paljonko vastaajat ovat valmiita maksamaan yöpymisestä ja illallisesta Helsingissä.
European Sales Competition kokoaa opiskelijat ympäri maailman kisaamaan myyntitaidoissa 22.–24.5.16.5.2024 09:30:00 EEST | Tiedote
Korkeakouluopiskelijoiden kansainvälinen myyntikilpailu järjestetään jo kymmenettä kertaa. Mukana on eurooppalaisten opiskelijoiden lisäksi kilpailijoita Aasiasta ja Yhdysvalloista.
Millainen ajattelu ohjaa sinun tai pomosi työskentelytapoja? Uusi tietokirja valottaa asiantuntijoiden työtä työorientaatioiden kautta7.5.2024 08:40:00 EEST | Tiedote
Esihenkilö keskittyy intohimoisesti työn sisältöön ja unohtaa helposti kokonaisuuden. Hänellä on johdettavanaan generalisti, jolle olisi luontevinta toimia suurten linjojen parissa. Onko yhteentörmäys väistämätön?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme