Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää Valtioneuvoston linnan kaavaratkaisun hyväksymistä

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 20.5. myös puoltaa Helsingin suomenkielisen kauppakorkeakoulun rakennuksen suojelua.

Kaupunginhallituksen istuntosali.
Kaupunginhallituksen istuntosali. Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Valtioneuvoston linnan asemakaavan muutoksen hyväksymistä.  Kaavaratkaisu koskee Kruununhaan korttelia 1 sekä katualuetta, joka on osa Snellmaninkatua ja Hallituskatua. Korttelin tontilla sijaitsee vuosina 1822 - 1853 rakennettu empiretyylinen rakennuksen ulkokehä ja vuosina 1897 - 1900 sisäpihalle rakennettu entinen painotalo, joka on valtion keskushallinnon käytössä.

Tavoitteena on mahdollistaa korttelin säilyminen edelleen alkuperäisessä valtion keskushallinnon käytössä laajentamalla Valtioneuvoston linnaa nykyaikaisella hallinto- ja toimistorakennuksella, joka säästää alkuperäiset vanhat ulkokehän rakennukset raskailta muutoksilta. Sisäpihalle rakennettavan uudisrakennuksen tieltä joudutaan purkamaan entisenä painotalona toiminut rakennuksen osa, niin kutsuttu pihasiipi. Tavoitteena on parantaa merkittävästi ylimmän valtiojohdon työskentelyedellytyksiä ja turvallisuutta.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaupunki puoltaa Helsingin suomenkielisen kauppakorkeakoulun rakennuksen suojelua

Kaupunginhallitus päätti antaa lausunnon Uudenmaan ELY-keskukselle entisen Helsingin suomenkielisen kauppakorkeakoulun suojeluesityksestä.

Kaupunginhallitus päätti puoltaa Museoviraston suojeluesitystä. Kaupunginhallituksen mukaan Museovirasto on suojelupäätöksessään esittänyt kattavat perustelut rakennuksen suojelemiseksi. Rakennuksen suojeleminen turvaisi kohteen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tavoittelee sosiaalisesti kestävää kasvua ja monipuolisia asumisen vaihtoehtoja uudessa AM-ohjelmassa14.6.2024 13:48:53 EEST | Tiedote

Helsinki tavoittelee uudessa Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) 7 000 uuden asunnon rakentamista vuosittain ja edistää asuntojen hallinta- ja rahoitusmuotojen alueellista monipuolisuutta. Kaupunkiuudistusta eli alueiden kokonaisvaltaista kehittämistä Helsinki jatkaa Malminkartanossa ja Kannelmäessä, Malmilla, Mellunkylässä ja Meri-Rastilassa. Vuosia 2024–2027 koskeva AM-ohjelma etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi elokuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye