Varsinais-Suomen ELY-keskus

Siltojen päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä, liikenne kiertotielle Niinijoen sillan osalta

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa viime vuonna aloitettujen siltahankkeiden viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä. Loimaalla Niinijoen sillalla maantiellä 12595 (Asemantie) tehdään päällystys- ja viimeistelytöitä ensi viikolla (vk 22). Töiden ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Samanaikaisesti tehdään myös päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla Kauhanojan sillalla maantiellä 2815 (Katinhännäntie) ja Koski TL:ssä Sorvaston sillalla maantiellä 2805 (Sorvastontie). Kauhanojan ja Sorvaston silloilla liikenteen käytössä toinen ajokaista viimeistely- ja päällystystöiden aikana. Kaikki kolme kohdetta valmistuvat kesäkuun ensimmäisen viikon aikana (vk 23).

Päällystyskone.
Päällystystyö.

Niinijoen sillan kohdalla joudutaan Asemantie katkaisemaan siltatöiden ajaksi. Töiden aikana tehdään sillan betonikannen puhdistus- ja päällystystöitä. Tämän lisäksi siltapaikalla tehdään penger- ja luiskatäyttöjä sekä muita siltapaikan viimeistelytöitä. Liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle maantien 2260 (Melliläntie) – valtatien 9 – maantien 12595 (Koivistonkulma) kautta. Myös jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat käyttämään vaihtoehtoisia reittejä. Kiertotien pituus on noin 7 km. Liikenne sillalla katkaistaan 28.5.2024 klo 9 ja liikenne palautetaan sillalle maanantaina 3.6.2024 klo 16 mennessä. Liikennemäärä Niinijoen sillalla on alle 50 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Kauhanojan ja Sorvaston siltojen päällystys- ja viimeistelytöiden aikana liikenne rajoitetaan ajoittain yhdelle ajokaistalle. Päällystystyöt kestävät päivän ja tällöin käytössä on vain toinen kaista. Muiden viimeistelytöiden aikana ajokaistaa kavennetaan, mutta isompien maatalouskoneiden mahtuvat kulkemaan sillan yli. Kaistarajoituksista johtuen ohjataan liikenne työmaan ohi liikenteenohjaajan toimesta tai liikennevaloilla. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaan kohdalla 30 km:iin tunnissa. Liikennemäärä Kauhanojan sillalla on n. 300 ja Sorvaston sillalla n. 550 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Tilaa on normaalia vähemmän ja sillalla työskennellään samanaikaisesti. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.

Niinijoen silta kartalla

Kauhanojan siltapaikka kartalla

Sorvaston siltapaikka kartalla

Urakoitsijana näissä siltakohteissa toimii Tehan Oy.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Tehan Oy: työpäällikkö Jarno Koivula, p. 040 139 3223

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbrons rörelser har ökat eftersom begränsningarna av den tunga trafiken inte alltid följts10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

NTM-centralen uppmanar den tunga trafikens förare att följa de trafikbegränsningar som fastställts för Rävsundsbron. Brons rörelser har återigen ökat och det har framgått att orsaken är att trafikbegränsningarna inte alltid följts. Det har observerats att tunga fordon mötts och kört efter varandra utan tillräckligt avstånd på bron. Situationen är oroväckande, eftersom varje sådan händelse ökar risken för att skadorna på bron förvärras. Om brons skick försämras blir NTM-centralen tvungen att införa ytterligare trafikbegränsningar. Sådana skulle oundvikligen medföra betydande olägenheter och merkostnader för tunga transporter och för näringslivet.

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet, koska raskaan liikenteen rajoituksia ei ole aina noudatettu10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajiin noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillan liikkeet ovat jälleen lisääntyneet ja niiden syyksi on selvinnyt, ettei liikennerajoituksia ole aina noudatettu. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia sekä peräkkäin ajamista ilman riittävää etäisyyttä. Tilanne on huolestuttava, sillä jokainen tapaus lisää riskiä sillan vaurioitumisen pahanemiselle. Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. Niistä aiheutuisi väistämättä merkittäviä haittoja ja lisäkustannuksia raskaille kuljetuksille ja elinkeinoelämälle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye