Oulun yliopisto

LinkedInin perustaja Reid Hoffman Ouluun

Jaa

Oulun yliopiston kunniatohtori Reid Hoffman vierailee Suomessa ja esiintyy seminaarissa kertoen siitä, miten tekoäly voi toimia ihmiskunnalle voimaannuttavana ja hyödyllisenä tekijänä sekä auttaa meitä.

Reid Hoffman on yhdysvaltalainen internetyrittäjä, pääomasijoittaja ja kirjailija. Hän oli yksi LinkedInin perustajista, on ollut mukana Paypalin johtotehtävissä ja on tällä hetkellä osakkaana Greylockissa, joka on yksi Piilaakson johtavista pääomasijoitusyrityksistä. Hoffman on toisena kirjoittajana kolmessa erittäin menestyneessä yrityskirjassa, jotka ovat The Start-Up of You, The Alliance ja Blitzscaling. Hän on myös Masters of Scale -podcastin isäntä.

Oulun yliopistossa maanantaina 27.5. aamulla pidettävän tilaisuuden otsikko on Empowering humanity through AI. Reid Hoffmania haastaa ja haastattelee professori Harri Oinas-Kukkonen, Oulun yliopiston Vakuuttavat verkko- ja mobiilipalvelut -tutkimusyksikön (Oulu Advanced Research on Service and Information Systems, OASIS) johtaja.

Kun Hoffman valittiin Oulun yliopiston kunniatohtoriksi, Oinas-Kukkonen haastatteli häntä etänä. Videokeskustelu on katsottavissa tästä.

Kyseisessä haastattelussa päästään tutustumaan Reid Hoffmanin elämään ja uraan. Suurena tieteisfanina Hoffman alkoi pohtia ihmiskunnan oleellisia kysymyksiä jo lapsuudessaan. Hän oli kiinnostunut siitä, "keitä me olemme, keitä meidän pitäisi olla ja mikä rooli teknologialla on siinä". Uteliaisuus ihmisyyttä kohtaan ja inhimilliset pyrkimykset ovat olleet tärkeitä liikkeellepanevia voimia Hoffmanin menestyksekkäällä urapolulla. Hän on filosofinen pohdiskelija ja lähestyy informaatioteknologiaa aina ensin teknologiaa hyödyntävien ihmisten näkökulmasta.

Videohaastattelussa Hoffman paljastaa reseptinsä innovaatioihin ja kuinka hän tunnistaa, mihin sijoittaa. Menestyäkseen sijoittajan tulee tunnistaa yrityksiä, joilla on mahdollisuudet tuoda jotain perustavanlaatuista uutta ihmisten elämään ja yhteiskuntaan globaalilla tasolla. Näin oli esimerkiksi Airbnb:n kohdalla, joka on yksi niistä yrityksistä, joihin Hoffman alusta alkaen uskoi sijoittajana. Näitä teemoja hän käsittelee ja jatkojalostaa myös vierailussaan Oulussa. Nyt seminaarissa mukana on vahvasti myös tekoälyn rooli, merkitys ja mahdollisuudet tulevaisuutemme muovaajana. Tilaisuus on keskusteleva.

Tilaisuuden sijainti- ja ohjelmatiedot löytyvät täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Nuorten päätöksessä lähteä yrittäjäksi vaikuttaa yhä useammin halu ratkaista ongelmia13.6.2024 09:43:50 EEST | Tiedote

Mikä saa nuoren yrittäjän tielle? Ratkaiseeko raha vai työn mielekkyys? Nuorten yrittäjyyshalukkuus on noussut selvästi viime vuosina ja nyt yli puolet nuorista haluaa kokeilla yritystoimintaa jossain työuran vaiheessa. Nuoret eivät välttämättä enää ensisijaisesti halua tehdä yrittäjänä rahaa, vaan toteuttaa itseään ja unelmiaan merkityksellisellä tavalla. Aiheesta keskustellaan Porin SuomiAreenalla 27. kesäkuuta.

Nuorten kanssa kehitetyn pelin avulla kirjoitustaidot haltuun13.6.2024 07:07:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston INTERACT- ja OASIS -tutkimusyksiköt, yhteistyössä Lapin yliopiston Pelaa, keksi & kirjoita -hankkeen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa ovat kehittäneet teknologian ja motivaatiotutkimuksen innoittamana virtuaalisen pelioppimisympäristön tukemaan lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaitoja. Tarinatalo -hanke on monitieteellinen tutkimusprojekti, jossa yhdistyy Lapin yliopiston pedagoginen asiantuntijuus, Oulun ammattikorkeakoulun ohjelmointiosaaminen sekä Oulun yliopiston käyttäjälähtöisen teknologian ja hyötypelien suunnittelutaidot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye