Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Yhdenvertaisuutta ja kotoutumista edistävä Pohjois-Pohjanmaa -hankkeella kehitetään maahanmuuttaja-asiakkaille sujuvampia palveluja

Jaa

Hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle Pohteelle toimiva rakenne ja vahvistaa Pohteen ja yhteistyökumppaneiden henkilöstön osaamista maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi sekä lisätä Pohjois-Pohjanmaan alueella maahanmuuttajien ja etnisten väestöryhmien parissa toimivien välistä verkostotyötä.

Tummaihoinen työntekijä on vaihtamassa vuodeosaston sänkyyn petivaatteita.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Suomessa on läpikäyty historiallinen sote-uudistus ja samaan aikaan myös laki kotoutumisen edistämisestä on merkittävän uudistuksen kohteena, kun kotoutumista halutaan sujuvoittaa ja maahan muuttaneiden osallisuutta vahvistaa. Tuleva kotoutumislain kokonaisuudistus (1.1.2025 alkaen) pyrkii valtavirtaistamaan kotoutumista edistävää työtä. Tämä edellyttää, että viranomaisorganisaatiot huomioivat palveluiden suunnittelussa ja toimeenpanossa monimuotoisen asiakaskunnan tarpeet.

Hankkeella vastataan tunnistettuihin kehittämistarpeisiin maahanmuuttaja-asiakkaiden palveluissa

Hankkeella tullaan vastaamaan:

  • Hyvinvointialueuudistuksesta nousseisiin organisaatioiden kehittämistarpeisiin ja palvelurakenteen uudistamisen vaatimuksiin.
  • Hankkeen toimenpiteillä sujuvoitetaan maahanmuuttaja-asiakkaille tarjottavien palvelujen rakennetta ja lisätään työntekijöiden osaamista ja ammattitaitoa kohderyhmän kohtaamiseksi ja tukemiseksi.
  • Käytännön koulutusta ja perehdytystä tarjotaan hyvinvointialueen työntekijöille pääosin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella, mutta hankkeen valmiita toimintamalleja jaetaan myös muille hyvinvointialueille ja levitetään muihin valtakunnallisiin kotoutumisen verkostoihin.
  • Hanke vastaa ajankohtaiseen sosiaalipalvelujen kehittämistarpeeseen ja sen toimenpiteillä voidaan tukea toimivien palvelurakenteiden muodostumista ja pysyvien toimintamallien syntymistä uusilla hyvinvointialueilla.

Hankkeen tavoitteena on kehittää organisaatiorakenteita, vahvistaa osaamista ja edistää verkostoyhteistyötä

Hankkeen kohderyhmänä ovat Pohteen henkilöstö ja johto, yhteistyökumppaneiden henkilöstö ja johto sekä maahanmuuttajat ja etniset vähemmistöt.

Hankkeen tavoitteena on:

  1. Toimivan rakenteen luominen: Luodaan Pohteelle toimiva rakenne maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi sekä maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen erityistarpeiden huomioimiseksi palveluissa ja vahvistetaan yhdenvertaisuutta lisääviä käytäntöjä.
  2. Osaamisen vahvistaminen: Vahvistetaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstön sekä yhteistyökumppaneiden henkilöstön osaamista maahan muuttaneiden kotoutumisen edistämisessä sekä maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistön erityistarpeiden huomioimisessa.
  3. Verkostoyhteistyön edistäminen: Lisätään Pohjois-Pohjanmaan alueella maahanmuuttajien ja etnisten väestöryhmien parissa toimivien välistä verkostotyötä.

Tuttavallisemmin KotoPohde -hanke tulee järjestämään koulutuksia ammattilaisille sekä asiakas- ja asukasraateja maahan muuttaneille. Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2024 – 31.12.2026. Projektipäällikkönä hankkeessa toimii Anu Holappa ja projektisuunnittelijana Tutta Koski.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä20.6.2024 14:02:39 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset eivät huijausviestien vuoksi lähetä viestejä asiakkaille Digitaalisen sote-keskuksen kautta. Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että Pohteen nimissä saapuvia tekstiviestien linkkejä ei tule klikata eikä sitä kautta syöttää omia verkkopankkitunnuksiaan mihinkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye