Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: ruotsinopetus tienhaarassa

Jaa

27.5.2024 Svenska nu -verkosto järjestää ajankohtaisen keskustelun ruotsin kielen opetuksesta kouluissamme. Mitä voimme tehdä parantaaksemme suomenkielisten oppilaiden ruotsin kielen taitoa?

Tuoreiden selvitysten mukaan suomenkielisten oppilaiden ruotsin kielen taito on heikentynyt.

Negatiivisen trendin korjaamiseksi 7. vuosiluokalle lisätään yksi vuosiviikkotunti ruotsinopetusta tulevana syksynä. Hallitustasolla on samalla toteutettu toisen kotimaisen kielen kehittämisohjelmaa. 

”Kysymys kuuluukin, mitä muuta voimme tehdä parantaaksemme ruotsin kielen taitoja Suomessa. Useat raportit osoittavat, missä ongelmat piilevät, ja nyt on aika ryhtyä konkreettisiin toimiin”, sanoo Svenska nu -verkoston projektipäällikkö Mikael Hiltunen.

Koulutuspoliittiseen seminaariin osallistuvat muun muassa kansanedustaja Eva Biaudet (Rkp), Suomen ruotsinopettajien puheenjohtaja Eija Heikkala, Opetushallituksen opetusneuvos Olli Määttä sekä puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi (Sdp).    

Aika: 27.5.2024 klo 16–18

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Lisätietoja: Mikael Hiltunen, projektipäällikkö, Svenska nu -verkosto,  mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi,  +358 40 620 6006

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye