Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Kesä tuo muutoksia Pohteen palveluihin

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen palveluissa on muutoksia kesän aikana. Asiakkaita pyydetään tarkistamaan oman sosiaali- ja terveyskeskuksen kesän aukioloajat.

Joissakin Pohteen terveyskeskuksissa osa kiireettömän hoidon vastaanotoista on kesällä suljettuna eripituisia aikoja ja avoinna on vain vastaanotto kiireelliselle hoidolle. Suljettuna voi olla myös koko vastaanotto. Muun muassa reseptien uusiminen ja muu kiireetön ajanvaraus, esimerkiksi seurantakäynnit ja todistukset, on hyvä hoitaa ennen sulkua tai sen jälkeen. Hoitotarvikejakelun asiakkaita pyydetään varaamaan hoitotarvikkeita riittävästi ja tarkistamaan oman paikkakunnan hoitotarvikejakelun aukioloajat. Myös muita palveluja voi olla suljettuna kesän aikana. 

Pohteen verkkosivuilta palvelujen ja terveyskeskusten tiedoista voi tarkistaa, onko oma tuttu palvelu suljettuna ja missä palvelua saa sulkuaikana.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat koko kesän

Digitaalisen sote-keskuksen chatissa voi keskustella sairaanhoitajan vastaanotolla myös kesällä. Tarvittaessa asiakas saa ajan lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. Digitaalinen sote-keskus on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Oulun, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. Maanantaina 27.5. Digitaalinen sote-keskus aukeaa myös Kärsämäen ja Oulaisten asukkaille. Digitaalinen sote-keskus on avoinna Pohteen verkkosivuilla maanantaista perjantaihin kello 7–21, viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18.  

Digitaalisen sote-keskuksessa on myös mielenterveys-chat, jossa asiakas voi keskustella psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa, saada arvion hoidon tarpeesta ja tarvittaessa ajan videovastaanotolle. Mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Nivalan, Oulun, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaille. Maanantaina 27.5. mielenterveys-chat aukeaa myös Raahen, Siikajoen, Pyhäjoen, Kärsämäen, Oulaisten, Haapaveden ja Pyhännän asukkaille. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20. Mielenterveys-chat on kesällä kiinni ainoastaan perjantaina 28.6. 

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Ohjeet itsehoitoon saa oirekyselyn avulla tai asiakas ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kiireelliseen hoitoon ja päivystykseen hakeutuminen 

Maanantaista perjantaihin kello 8–16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskuksissa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin terveyskeskuksissa lyhyempi.

Kun oma terveyskeskus on suljettu iltaisin ja viikonloppuisin, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. 

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Lisätietoa Pohteen päivystyksestä.

Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele KoskiPalvelualuejohtaja Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Oulun eteläinen ja Rannikko / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 5102020hannele.koski@pohde.fi

Pia PiispanenPalvelualuejohtaja Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Koillismaa, Oulunkaari, Lakeus / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 497 3520pia.piispanen@pohde.fi

Päivi Harjupalvelualuejohtaja ja suun terveydenhuollon vastuualuepäällikkö Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Oulu / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 703 6422paivi.harju@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä20.6.2024 14:02:39 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset eivät huijausviestien vuoksi lähetä viestejä asiakkaille Digitaalisen sote-keskuksen kautta. Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että Pohteen nimissä saapuvia tekstiviestien linkkejä ei tule klikata eikä sitä kautta syöttää omia verkkopankkitunnuksiaan mihinkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye