Taideyliopisto

Keskusteluja utopioista: Taideyliopiston tutkija kutsuu keskusteluun sohvalle ympäri Helsinkiä

Jaa

Taideyliopiston tutkija Pilvi Porkola johdattelee keskustelusarjaa yhteiskunnallisista muutoksista ja utopioista, jotka toteutuvat sohvalla eri puolilla Helsinkiä 22.–26.5.

Pilvi Porkola istuu samettisohvalla keskellä parkkipaikkaa, takana näkyy kerrostaloja.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen keskustelusarjassa taiteilijoita, tutkijoita ja aktivisteja kutsutaan mukaan keskustelemaan utopioista. Samalla esityksellinen keskustelu kutsuu ohikulkijoita istumaan sohvalle ja pohtimaan millaista tulevaisuutta haluamme rakentaa ja miten voimme muuttaa maailmaa.  

Pilvi Porkola 

Pilvi Porkola on helsinkiläinen esitystaiteilija, tutkija ja kirjoittaja. Häntä kiinnostavat arjen esitykset ja utopiat.  

"Sohva – keskusteluja utopioista" on osa Pilvi Porkolan taiteellista tutkimusta Taideyliopiston Tutkimusinstituutissa. Tutkimuksessaan Porkola tarkastelee muun muassa taiteen opettamisen poliittisuutta ja julkisia interventioita taiteilijapedagogiikan työkaluina. 

Salla Salin 

Salla Salin on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee taiteen vapaalla kentällä kuva- ja esitys- ja näyttämötaiteen parissa sekä itsenäisenä tekijänä että osana vaihtuvia työryhmiä. Hänen teoksensa tarkastelevat todellisuuden rakenteellisia ja käsitteellisiä ulottuvuuksia pohjaten ajatukseen tilasta kompleksisena suhteiden verkostona.  

Mediat tervetulleita seuraamaan keskusteluja 

Mediat ovat tervetulleita paikan päälle seuraamaan keskusteluja minä tahansa päivänä.  

Alla aikataulu osallistujista ja keskustelupaikoista: 

Esitykset

22.5. Kansalaistori

Klo 14 H. Ouramo 

Klo 15 Iiris Laisi

24.5. Esplanadi

Klo 15 Sofia de Vocht

Klo 16 Liila Jokelin

25.5. Maunulan aukio

Klo 14 Alina Viranto

Klo 15 Teppo Eskelinen

26.5.  Keskuspuisto

Klo 14 Eero Yli-Vakkuri

Klo 15 Ronja Louhivuori

Esityksen kesto: keskustelut klo 14-17, sohva vapaa ohikulkijoille klo 16-17. Huom! Esplanadi klo 15-18.

Esitys videoidaan. Sohvalle istujilta kysytään kuvauslupa ja kuvauksesta on myös mahdollista kieltäytyä.

Lisätietoa tapahtumista ja keskustelijoista: https://todellisuus.fi/sohva/ 

Yhteydenotot: 

Pilvi Porkola 

Yliopistotutkija 

Taideyliopiston Tutkimusinstituutti 

Puhelin: 041-592326 

Sähköposti: pilvi.porkola@uniarts.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén: T&K-rahoituksessa tulee tunnistaa luovien ja taidealojen merkitys7.6.2024 05:23:00 EEST | Tiedote

Taideyliopisto lausui valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen käytön monivuotisesta suunnitelmasta. Lausunnossaan yliopisto katsoo, että suunnitelman tulisi tunnistaa nykyistä laajemmin luovien ja taidealojen merkitys T&K-rahoituksessa. Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén korostaa, että luovilla ja taidealoilla on merkittävää potentiaalia synnyttää uusia ideoita ja lisätä aineetonta arvonluontia sekä tuottavuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye