Basam Books

"Rakkaus ja kuolema somen aikakaudella : Jännityskertomus luotaa yliopiston ja kulttuurin muutoksia"

Jaa

Laulujen laulu on älyllinen trilleri yliopistomaailmasta. Se ottaa kantaa tutkijoiden häirintään, sosiaaliseen mediaan ja uskonnollisiin liikkeisiin Suomessa ja Yhdysvalloissa. Lukija temmataan mukaan juonitteluihin, matkoille ja arvoitusten pariin.

Helsinkiläinen professori kiinnostuu työtoverinsa yllättävästä kuolemasta. Asian selvittäminen vie hänet renessanssin rakkauskäsitysten äärelle. Vanhojen karttapallojen sisältä löytyy mullistavia tietoja. Niiden myötä Etelä-Ranskaan ja Kaliforniaan kokoontuu joukko tutkijoita, jotka odottavat 1500-luvun ennustuksien toteutumista.

Onko kaiken takana tekoälyn ohjaama salaseura tai uskonnollinen ääriliike? Ohjaako tutkijoiden päätelmiä tieto, rakkauden etsintä vai riippuvuus älypuhelimesta? Laulujen laulu on jännityskertomus, joka kytkee toisiinsa aatehistorian sekä nykypäivän tietoverkot ja salaliittoteoriat. Samalla se on rakkausromaani, jossa kaipuu kantaa eri maiden ja aikakausien välillä sekä kuolemankin taakse.

Viihteellisen kertomuksen keinoin teos ottaa myös kantaa yliopistomaailman moninaisiin muutoksiin. Onko humanistisilla tieteillä enää sijaa, kun tekoäly ja tietokoneiden laskentavoima selvittävät kulttuurin ja ajattelun salaisuudet? Määrittelevätkö markkinavoimat tieteen sisällön? Muuttuuko uskonnollinen maailmankatsomus nostalgiaksi, jonka tehtävänä on valjastaa konservatiiviset nuoret miehet populismin ja nationalismin palvelukseen?

Risto Saarinen on Helsingin yliopiston ekumeniikan professori. Hän on tutkinut laajasti rakkauden ja toivon aatehistoriaa. Vuonna 2020 hän sai Suomen Kulttuurirahaston elämäntyöpalkinnon.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: Anita Salo

anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Kuvat

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

"Huikea elämäkerta paljastaa Jiddu Krishnamurtin syvällisen ajattelun ja ainutlaatuisen elämänpolun"4.7.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

"Krishnamurtin elämäkerta" on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa Suomeksi. Teos kuvaa tarkkaan Jiddu Krishnamurtin elämää ja ajatuksia. Teos on ainoa "virallinen" elämäkerta; tiivistelmä kolmesta teoksesta, joista kaksi ilmestyi Krishnamurtin vielä eläessä. Kirjan on kirjoittanut Mary Lutyens, joka tunsi Krishnamurtin yli 70 vuoden ajan. Hän valottaa teoksessa myös Krishnamurtin yksityiselämää. Teoksen on suomentanut Antti Immonen.

"Leonhard Eulerin elämäkerta suomeksi: Matemaattisen neron perintö jatkuu"25.6.2024 08:40:00 EEST | Tiedote

Eksaktin luonnontieteen edelläkävijä 1700-luvulla oli sokea matemaatikko. Sveitsiläisen Leonhard Eulerin vaikutus luonnontieteissä tuntuu yhä. Yli 800 julkaisullaan Euler loi perustan tämän päivän matematiikalle ja fysiikalle. Hän vaikutti aikansa mammuttiakatemioissa Pietarissa ja Berliinissä itsevaltaisten monarkkien palveluksessa. Hän oli maltillisen valistuksen näkyvin ja kunnioitetuin hahmo, jonka saavutuksia ja löytöjä tutkitaan yhä. Emil A. Fellmannin pienoiselämäkerrassa kerrotaan Eulerin tarina monipuolisesti ilman ainoata matemaattista kaavaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye