Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto vähentää tilojaan Seminaarinmäellä ja Mattilanniemessä

Jaa

Jyväskylän yliopisto vähentää toimitilojensa määrää Seminaarinmäellä ja Mattilanniemessä.

Seminaarinmäellä yliopiston tilakannasta jäävät pois Fennicum, X-rakennus, G-rakennus, Ryhtilä ja Puutarhurin talo. Mattilanniemessä tilat, joista luovutaan, ovat MaA, MaD, Kärki ja Ylistönrinteellä soveltavan kemian tilat. Pääosa tiloista on Suomen Yliopistokiinteistöjen omistuksessa. Yliopisto on toiminut tiloissa vuokralaisena. Yliopiston toimitilojen kokonaismäärä on tämän jälkeen noin 128 000 neliömetriä. Tilamäärä vähenee noin 17 000 neliömetriä.

”Tilamäärän tarve on viime vuosien aikana vähentynyt, erityisesti etätyön takia. On myös taloudellisesti järkevää käyttää tiloja tehokkaasti ja luovuttavat tilat ovat tällä hetkellä pääosin joko vajaakäytöllä tai tyhjiä. Tilankäyttöä tiivistämällä voimme saada aikaan noin 3,32 miljoonan euron säästöt,” sanoo Jyväskylän yliopiston rehtori Jari Ojala

”Samaan aikaan meitä haastaa kasvava tarve saada aivan uudenlaisia opetus- ja tutkimustiloja. Yliopiston kannalta olisi erittäin tärkeää, että nyt käynnissä oleva Seminaarinmäen kaavatyö varmistaa sen, että voimme jatkossakin tarjota opiskelijoille ja tutkijoille vetovoimaisia ja tämän ajan teknisiin ja toiminnallisiin tarpeisiin vastaavia tiloja. Päätöksillä turvataan Seminaarinmäen säilyminen elävänä kulttuuriperintökohteena ja opiskelun kampuksena,” painottaa rehtori Ojala.

“Olemme jo muutaman vuoden käyneet osakasyliopistojemme kanssa läpi yleisesti tilankäytön muutoksia ja keskustelua on tietysti tarkennettu yliopistokohtaisissa tila- ja kampusstrategiakeskusteluissa. Jyväskylän yliopiston kanssa meillä on ollut aktiivinen vuoropuhelu tilojen käytön kehittämiseen ja tästä yhtenä aktiivisena esimerkkinä on Ylistönrinteellä käynnissä oleva hankekokonaisuus. Jotta konkreettiset tilojen vapauttamiset yliopistokäytöstä, kuten nyt Jyväskylässä tulee tapahtumaan, saadaan toiminnallisesti ja taloudellisesti hallittua edellyttää se luonnollisesti myös kaupungin päätöksentekoa mm. kaavoituksen etenemisen osalta. Elävä kampusympäristö edellyttää toimintaa tiloissa” sanoo SYKin toimitusjohtaja Sanna Sianoja.

Jyväskylän yliopiston hallituksen helmikuussa 2024 hyväksymän tilastrategian mukaisesti yliopiston tiloja kehitetään resurssiviisaasti, käyttäjien tarpeiden mukaisesti ja yhteistyötä edistäen. Lisäksi kampuksen käyttö halutaan avata laajemmin yrityksille, sidosryhmille ja kaupunkilaisille. Yliopiston suunnitelmissa on pitää Seminaarinmäen keskeisimmät kulttuurihistorialliset rakennukset yliopiston käytössä ja turvata niiden kulttuurihistoriallisten arvojen säilyminen tuleville sukupolville. Kaikkia yliopiston kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ei pidetä yliopiston käytössä elleivät ne tarjoa resurssiviisaasti ja toiminnallisesti tarkoituksenmukaisia tiloja. Jyväskylässä yliopisto toimii jatkossakin kolmella kampuksella: Seminaarinmäellä, Mattilanniemessä ja Ylistönrinteellä.

Lisätietoja:

Talous- ja palvelujohtaja Päivi Seppä, puh. 050 591 9522, paivi.seppa@jyu.fi


Rehtori Jari Ojala, puh. 0400 247 387, jari.ojala@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Inversio-ongelmia ja minimipintoja (Nurminen)10.6.2024 08:37:13 EEST | Tiedote

Voidaanko pinta-alaa minimoivan pinnan geometriasta saada tietoa tekemällä mittauksia vain pinnan reunalla, näkemättä ollenkaan itse pinnalle? Janne Nurmisen väitöskirjassa etsitään vastauksia tämän kaltaisiin kysymyksiin, joita kutsutaan inversio-ongelmiksi. Laajemmin väitöskirjassa tutkitaan kuvaillun kaltaisia inversio-ongelmia niin sanotuille epälineaarisille osittaisdifferentiaaliyhtälöille.

Väitös: Kulta tarjoaa raakaöljyä vahvemman suojan osakesijoittajille kriisiperiodien aikana7.6.2024 09:48:24 EEST | Tiedote

Missä sijoittajan varat ovat turvassa, kun huonot ajat koittavat? Onko kulta vai raakaöljy parempi turva? Kuinka pankit suojautuivat negatiivisten korkojen aiheuttamaa riskiä vastaan? VTL Juhani Raatikainen tarkastelee väitöskirjassaan osakesijoittajien ja pankkien riskienhallintastrategioita markkinaromahdusten ja muutoin haastavien markkinaolosuhteiden vallitessa. Työssä tutkitaan erityisesti kullan ja raakaöljyn merkitystä osakesijoittajille sekä pankkien liiketoimintastrategioiden muutoksia negatiivisten korkojen periodilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye