Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Huhtikuussa työttömyys laski vain hieman Etelä-Savossa

Jaa

Etelä-Savossa oli huhtikuun lopussa 5 945 työtöntä, 531 henkilöä ja 10 % vuodentakaista enemmän. Lomautettuja oli 720 eli 221 enemmän kuin vuosi sitten. Maaliskuusta kokonaan työttömien määrä aleni 220:llä (4 %) ja lomautettujen määrä 97:llä (12 %). Työttömänä oli maaliskuun lopussa 10,7 % työvoimasta.

Kartassa esitetään Etel-Savon työttömien osuus kunnittain
Kartta työttömyysasteesta kunnittain

Etelä-Savossa oli maaliskuun lopussa vajaa 10 700 työnhakijaa, mikä on noin 400 enemmän kuin vuosi sitten. Yleisillä työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa runsaat 2 100, mikä on noin 100 enemmän kuin vuosi sitten. Yleisillä työmarkkinoilla työssä olevista työnhakijoista 50 % oli osa-aikatyössä ja heistä 67 % on naisia.

Etelä-Savossa oli huhtikuun lopussa yli vuoden yhdenjaksoisesti työttömänä olleita 1 780, miehiä 1117 ja naisia 663. Pitkäaikaistyöttömistä 63 % on miehiä. Osuus kaikista Etelä-Savon työttömistä on 30 %. Määrä on noussut vuodentakaisesta 142:lla, mutta laskenut maaliskuusta neljällä.

Aktivointiasteeseen luettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa 2 928 henkilöä eli noin 200 henkilöä vähemmän kuin edellisvuoden huhtikuussa. Palveluissa olevista oli miehiä 1 563 (aktivointiaste 29 %) ja naisia 1 365 (aktivointiaste 39 %).

Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden kokonaismäärä oli huhtikuun lopussa Etelä-Savossa vajaa 8 900.

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Etelä-Savon työttömistä 2 400 henkilöä asioi lakisääteisen asiointiperusteensa mukaisesti Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 200 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja vajaa 2 400 TE-toimistossa.

Alle 30-vuotiaita työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 1 208 ja heistä 83 % asioi kuntakokeiluissa. 30–54-vuotiaita työttömiä oli 2 845 ja heistä 62 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaita työttömiä oli noin 1 874 ja heistä 46 % asioi kuntakokeiluissa.

Lomautetuista 76 % asioi TE-toimistossa.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

ELY-keskuksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Saimaan tulva nousemassa korkealle, mutta Etelä-Savon länsiosissa tulvahuippu on pääosin ohitettu14.5.2024 12:21:25 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnan länsiosissa tulvat ovat kääntyneet tai kääntymässä laskuun. Tulvat ovat Etelä-Savossa nousseet tänä keväänä jopa harvinaisen korkealle. Tavallista isompia tulvia on mitattu kaikilla maakunnan havaintoasemilla. Maakunnan länsiosissa Kyyvedellä ja Iso-Naakkimalla mitattiin korkeuksia, joita on viimeksi tavattu 1980-luvulla. Mäntyharjun Pyhävesi ja Kallavesi nousivat korkeudelle, jolla järvet ovat viimeksi olleet 1950-luvulla. Näiden järvien tulvahuiput on nyt ohitettu ja ne ovat kääntyneet laskuun.

Etelä-Savon maakunnan vesihuoltosuunnitelma 2040 laadinta etenee14.5.2024 08:36:41 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnassa suunnitellaan laajassa sidosryhmäyhteistyössä vesihuoltopalvelujen toimintavarmuuden lisäämistä. Tavoitteena on syventää ylikunnallista yhteistyötä sekä tunnistaa kestävät ja teknistaloudelliset ratkaisut, joilla vaikutetaan koko maakunnan ja kuntien vesihuollon kehittymiseen ja turvaamiseen. Lisäksi ratkaisuilla edistetään maankäytön ja elinkeinojen kehittymistä sekä viime kädessä asukkaiden ja ympäristön hyvinvointia. Vuoteen 2040 ulottuva suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2024.

Norppakin tarvitsee aurinkoa ja haluaa loikoilla rauhassa13.5.2024 10:12:18 EEST | Tiedote

Liikkuessasi vesillä saatat nähdä saimaannorpan paistattelemassa päivää rantakivellä. Norppa nousee keväällä kivelle vaihtamaan karvaa. Aurinko kuivattaa turkin, mikä edistää karvan vaihtumista. Etelä-Savon ELY-keskus muistuttaa, että kivellä makoileva norppa kaipaa rauhaa, koska se ei karvanvaihtoaikana sukella mielellään veteen. On syytä muistuttaa, että norppien tahallinen häiritseminen karvanvaihtoaikana on myös luonnonsuojelulain nojalla kiellettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye