Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvä päätöksenteko jatkuu

Jaa

Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvä päätöksenteko alkoi huhtikuun lopussa. Aluehallitus käsitteli ohjelmaan liittyviä viranhaltijapäätöksiä kokouksessaan tiistaina 21.5. Aluehallitus ei käyttänyt päätöksiin otto-oikeutta.

Aluehallitus on käsitellyt tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyviä viranhaltijapäätöksiä huhti- ja toukokuun kokouksissaan. Aluehallituksella on päätöksiin otto-oikeus. Otto-oikeus tarkoittaa sitä, että aluehallitus voi ottaa viranhaltijan tekemän päätöksen omaan käsittelyynsä ja muuttaa päätöstä, tehdä asiassa uuden päätöksen tai palauttaa sen valmisteluun.

Aluehallituksen käsittelyssä 21.5. olivat seuraavat viranhaltijapäätökset, joihin aluehallitus ei käyttänyt otto-oikeutta:

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut

  • Kiimingin vastuuyksikköön kuuluva Yli-Iin hyvinvointipiste lakkaa 1.8.2024.
  • Iin vastuuyksikköön kuuluva Kuivaniemen hyvinvointipiste lakkaa 1.8.2024.

Moniosaajapalvelut 

  • Välinehuolto Etelä -vastuuyksikköön kuuluvat Haapajärven ja Pyhäjärven toimipisteet lakkaavat. Välinehuolto tuotetaan jatkossa Oulaskankaan vastuuyksiköstä. Välinehuolto Etelä -vastuuyksikön toimipisteet ovat Ylivieskassa, Nivalassa ja Haapavedellä.

Päätöksiä tehdään neuvottelutuloksen pohjalta

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut on käyty kevään aikana. Neuvottelutuloksen mukaiset päätökset toimenpiteistä tehdään viranhaltijapäätöksinä hallintosäännön ja delegointipäätösten mukaisesti. Päätökset tehdään muutoksista, joissa organisaation rakenne muuttuu. Päätökset tehdään ja tuodaan käsittelyyn vaiheittain.

Henkilöstölle, joka on irtisanomisperusteisten tehtävämuutosten kohteena, ilmoitetaan muutoksista henkilökohtaisesti. Muutoksiin liittyvät osaamiskartoitukset ja kuulemiset ovat alkaneet toukokuussa. Henkilöstölle on tarjolla tukea muutokseen, ja toimialueilla järjestetään henkilöstötilaisuuksia.

Aluehallituksen päätöksistä tiedotetaan henkilöstölle, asukkaille ja asiakkaille erikseen aluehallituksen päätöksenteon jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä20.6.2024 14:02:39 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset eivät huijausviestien vuoksi lähetä viestejä asiakkaille Digitaalisen sote-keskuksen kautta. Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että Pohteen nimissä saapuvia tekstiviestien linkkejä ei tule klikata eikä sitä kautta syöttää omia verkkopankkitunnuksiaan mihinkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye