Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle

Jaa

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Hallitus sopi neuvotteluissaan kuluvan vuoden 2024 toisesta lisätalousarvioesityksestä. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet Marko Kilpi, Heikki Autto, Aleksi Jäntti ja Terhi Koulumies kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan.

”Orpon hallitus laittaa nyt liikkeelle merkittäviä liikennehankkeita ympäri Suomen, joilla tuetaan ja vauhditetaan eri alueiden kasvua. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen”, edustajat sanovat.

Hallitus toteuttaa vaalikauden aikana määräaikaisen neljän miljardin euron investointiohjelman, joka koostuu merkittävistä panostuksista muun muassa elinkeinoelämän kannalta tärkeisiin väylähankkeisiin, korjausvelan purkuun ja raidehankkeiden edistämiseen kaikkialla Suomessa.

Osana investointiohjelmaa hallitus on lisätalousarviossa esittänyt käynnistettäväksi valtatie 5 parantamisen välillä Leppävirta-Kuopio, valtatie 8 parantamisen välillä Edsevö-Lepplax sekä Rantaradan kehittämisen välillä Kauklahti-Karjaa.

”Nyt käynnistyvät liikennehankkeet ovat parasta lääkettä tässä maailman ajassa. Investoinnit kohdistetaan viisaasti kasvun, työllisyyden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisemmille väylille. Asfaltti tuoksuu ympäri Suomen ja se on hyvä uutinen myös työllisyydelle”, edustajat toteavat.

Lisäksi EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta tuloutettavilla tuilla hallitus ehdottaa rahoitettavaksi vuoden 2024 määrärahatarpeen osalta valtatie 11 Koiviston silta ja Pikkuhaaran silta (Pori ja Ulvila), valtatien 21 Ailakkalahti—Kilpisjärvi, Enontekiö parantamisen sekä eritasoliittymän rakentamisen Valtatielle 3 Hämeenlinnan ja Janakkalan rajalle.

”Hallitus panostaa merkittävästi eri puolella Suomea asuvien ihmisten liikkumisen sujuvuuteen ja turvallisuuteen, mahdollistaa paremmat yhteydet työpaikoille ja palveluihin, sekä edistää alueellista talouskasvua ja hyvinvointia. Näin kaikki alueet voivat menestyä omista vahvuuksistaan käsin”, edustajat kiittävät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho Otkesin raportista: Nuorten huumekuolemiin on puututtava12.6.2024 14:30:46 EEST | Tiedote

On­net­to­muus­tut­kin­ta­kes­kus on julkistanut tänään raportin alle 25-vuo­tiai­den nuor­ten ta­pa­tur­mai­sisten huumekuolemien teematutkinnasta, tavoitteenaan tuottaa tietoa ja antaa suosituksia alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisten huumekuolemien ehkäisemiseksi. Otkesin mukaan palvelujärjestelmää on kehitettävä niin, että nuorten päihde- ja mielenterveyspalvelut kulkevat yhdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye