Mailand Communications Oy

Fiberwood keräsi 7,7 miljoonaa euroa ympäristöystävällisten rakennuseristeiden ja pakkausmateriaalien kehitykseen

Jaa

Järvenpää – Suomalainen materiaaliteknologia-startup Fiberwood Oy on kerännyt yhteensä 7,7 miljoonan euron kasvurahoituksen nykyisiltä sijoittajiltaan Metsä Springiltä ja Stephen Industriesilta sekä julkisilta rahoittajilta. Yhtiö valmistelee siirtymistä kaupalliseen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kansainvälinen kasvu.

Erivärisiä ja -kokoisia puukuitupohjaisia eristelevyjä pinottuna.
Fiberwoodin eriste- ja pakkausmateriaalien innovatiivisuus piilee vaahtoteknologiassa ja tuotteiden raaka-ainepohjassa. Kuvaaja Juhamatti Vahdersalo ©Fiberwood

Vuonna 2019 perustetun Fiberwoodin tavoitteena on edistää kestävää sekä ympäristöystävällistä rakentamista ja pakkaamista. Yhtiö on kehittänyt teknologian ja tuotantoprosessin, joilla se valmistaa metsäteollisuuden sivuvirroista ja luonnonkuiduista  kiertotalouden mukaisesti fossiilittomia rakennuseristeitä ja pakkausmateriaaleja.

”Tuotteemme tarjoavat ekologisia, kierrätettäviä sekä resurssitehokkaita vaihtoehtoja perinteisille mineraalivillapohjaisille eristeille ja solumuovipohjaisille pakkausmateriaaleille. Lisäksi mahdollistamme kestävien tuotteiden käytön uusissa käyttötarkoituksissa”, kertoo toimitusjohtaja Tage Johansson.

Fiberwood valmistelee siirtymistä kaupalliseen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kansainvälinen kasvu.

Keväällä 2023 Fiberwood sai yhteensä 3 miljoonan euron rahoituksen kehitystyöhön. Nyt kerätyn lisärahoituksen turvin yhtiö aloittaa koelinjan rakentamisen tuotekonseptinsa viimeistelyä, teollisen skaalautuvuuden varmistamista ja T&K-toiminnan nopeuttamista varten. Koelinjalla voidaan valmistaa täysin kaupalliselle markkinalle yhteensopivia tuotteita asiakashankkeisiin.

Fiberwoodilla on parhaillaan käynnissä lukuisia tuotekehitysprojekteja suomalaisten sekä kansainvälisten asiakkaiden kanssa, ja yhtiö on solmimassa ensimmäisiä kaupallisia sopimuksia.

”Rahoituskierros vahvistaa Fiberwoodin asemaa materiaaliteknologian edelläkävijänä. Luomme nyt pohjan sille, että tuleva tuotantotehtaamme on rakennettavissa mahdollisimman riskittömästi. Panostuksemme prosessiosaamiseen on kilpailuvalttimme, ja viemme samalla suomalaista metsäteollisuuden sekä materiaaliteknologian osaamista seuraavalle tasolle”, Johansson sanoo.

Mikä Fiberwood?

Fiberwood on materiaaliteknologia-startup, joka kehittää fossiilittomia rakennusteollisuuden eristeitä ja pakkausmateriaaleja metsäteollisuuden sivuvirroista ja luonnonkuiduista. Hyödynnämme hukkaa jalostamalla siitä kierrätettäviä ja hiiltä sitoneita arvokkaita materiaaleja lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Hengittävät, kierrätettävät ja kompostoituvat eriste- ja pakkausmateriaalimme ovat ekologisia vaihtoehtoja mineraalivilla- ja solumuovipohjaisille eristeille ja pakkauspehmusteille.

Fossil-free insulation and packaging – The clear choice for a greener and cleaner planet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Erivärisiä ja -kokoisia puukuitupohjaisia eristelevyjä pinottuna.
Fiberwoodin eriste- ja pakkausmateriaalien innovatiivisuus piilee vaahtoteknologiassa ja tuotteiden raaka-ainepohjassa.
Lataa
Fiberwoodin toimitusjohtaja Tage Johansson nojaa kaiteeseen ja katsoo kameraan
Tage Johansson, toimitusjohtaja
Lataa
Ihminen sirottelee käsistään puupurua
Fiberwoodin pääraaka-aine syntyy metsäteollisuuden sivuvirroista
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand on viestintätoimisto, jonka työ tukee johtamista, kasvattaa arvoa ja parantaa palvelua. Asiakkaamme ovat yrityksiä ja yhteisöjä, jotka menestyvät, uudistavat toimialaansa ja kehittävät yhteiskuntaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Joukkorahoituspalvelujen tarjoajat Invesdor Group ja alankomaalainen Oneplanetcrowd yhdistyvät24.11.2022 07:58:00 EET | Tiedote

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa joukkorahoituspalveluja tarjoava Invesdor Group ja sen Alankomaissa toimiva kilpailija Oneplanetcrowd julkistavat aikeensa yhdistyä. Näin syntyy yksi Euroopan suurimpiin lukeutuva joukkorahoitusalusta, jonka kautta on välitetty yli 438 miljoonaa euroa kasvuyrityksille ja hankkeille. Alustalla on yli 170 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye