Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO: Syyttäjälle valituslupa törkeitä huumausainerikoksia koskevassa Katiska 2 -asiassa

Jaa

Syyttäjä ja kolme vastaajaa hakivat valituslupaa korkeimmalta oikeudelta törkeitä huumausainerikoksia koskevassa ns. Katiska 2 -asiassa. Korkein oikeus myönsi syyttäjälle valitusluvan. Muut valituslupahakemukset hylättiin.

Syyttäjä vaati korkeimmassa oikeudessa, että kahdelle vastaajalle tuomittuja rangaistuksia korotetaan. Asiassa on kysymys vastaajille aikaisemmin ns. Katiska 1 -asiassa tuomittujen ehdottomien vankeusrangaistusten huomioon ottamisesta nyt kysymyksessä olevaa rangaistusta määrättäessä.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2024/131

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Esittelijä Laura Stenberg, p. 029 56 40051, laura.stenberg(at)oikeus.fi

Asiakirjatilaukset: korkeimman oikeuden viestintä, viestinta.kko(at)oikeus.fi, puh. 02956 40052 ja 02956 40078

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye