Amos Rex

Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtajaksi on valittu Harold Hejazi

Jaa

Generation 2026 -juryn puheenjohtajaksi on kutsuttu kanadalainen taiteilija ja pelisuunnittelija Harold Hejazi. Näyttelyyn haetaan teoksia eri taiteen aloilta ja Hejazi tuo tuomaristoon monipuolista osaamista osallistavasta esitystaiteesta, pelitaiteesta sekä sosiaalisesta vaikuttamisesta taiteen keinoin. Generation-triennaali on joka kolmas vuosi pidettävä Amos Rexin näyttely, joka esittelee laajan kattauksen teoksia 15–23-vuotiailta taiteilijoilta. Näyttelyyn on avoin haku, ja näyttelyyn tulevat teokset valitsee jury. Näyttelyn teoshaku alkaa 1.10.2024.

Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtaja Harold Hejazi Amos Rexissä.
Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtaja Harold Hejazi Amos Rexissä. Kuva: Stella Ojala / Amos Rex

Taiteilija ja pelisuunnittelija Harold Hejazi on kutsuttu Amos Rexin Generation 2026 -juryn puheenjohtajaksi. Hejazi on monipuolinen taiteen ja pedagogian ammattilainen, joka työskentelee laaja-alaisesti osallistavan esitystaiteen, pelisuunnittelun ja yhteisön osallistamisen parissa. Helsingissä asuva Hejazi on viime vuosina tutkinut videopelien käyttöä teatteritaiteessa, ja hän käsittelee muun muassa rotuun, marginalisointiin ja nykyaikaiseen monikulttuurisuuteen liittyviä teemoja. 

– Nyt on seuraavan taiteilijasukupolven aika nousta. Odotan teoksia, jotka kohtaavat aikamme sosiaaliset ja poliittiset haasteet. Haluan nähdä pelottomia, radikaaleja ja innovatiivisia töitä, jotka kutsuvat osallistumaan ja pohtimaan, sanoo Hejazi. 

Juryssa Amos Rexiä edustavat museonjohtaja Kieran Long, avustava kuraattori Krista Mamia, yleisötyön kuraattori Laura Porola sekä kuraattori Terhi Tuomi. Vuoden 2023 Generation-taiteilijoita edustavat Aino Kontinen sekä Yoonsik Kim.   

Näyttelyyn on avoin haku. Teoshakuaika on 1.–31.10.2024, ja mukaan voi hakea kaikki vuosina 2001–2009 syntyneet ja Suomessa toimivat taiteilijat ja taiteen tekijät. Mukaan valitaan noin 40 taiteilijaa ja näyttelyyn haetaan teoksia eri taiteenaloilta. Generation-triennaali järjestetään neljännen kerran vuonna 2026.

Valituille Generation 2026 -taiteilijoille tarjotaan mahdollisuus hakea Föreningen Konstsamfundetilta projektiapurahaa näyttelyä varten.  

Lehdistökuvat: media.amosrex.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Harold Hejazi on valittu Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtajaksi.
Harold Hejazi on valittu Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtajaksi.
Lataa
Harold Hejazi on valittu Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtajaksi.
Harold Hejazi on valittu Generation 2026 -näyttelyn juryn puheenjohtajaksi.
Lataa

Amos Rex

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja sen kumpuilevan aukion alla sijaitsevat taidemuseotilat tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla, päällä ja Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.

www.amosrex.fi 

#amosrex

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye