Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 22.5.2024

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Iivisniemen alakoulusta ja Kaitaan yläkoulusta muodostetaan 1.8.2025 lukien yhtenäinen peruskoulu. Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi myös tiedoksi suomenkielisen varhaiskasvatuksen, suomenkielisen perusopetuksen ja suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden talousarviot sekä strategiat ensimmäisessä osavuosikatsauksessa.

Iivisniemen koulun ja Kaitaan koulun yhdistyminen yhtenäiseksi peruskouluksi 1.8.2025 alkaen

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Iivisniemen alakoulusta ja Kaitaan yläkoulusta muodostetaan 1.8.2025 lukien yhtenäinen peruskoulu. Koulun nimeksi tulee Kaitaan koulu. Lautakunta edellytti, että Iivisniemen ja Kaitaan koulujen rehtorit ryhtyvät valmisteleviin toimenpiteisiin ennen koulujen yhdistymistä.

Suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikkö käynnisti keväällä 2024 valmistelun Iivisniemen ja Kaitaan koulujen yhdistämiseksi siten, että kouluista muodostettaisiin 1.8.2025 lukien yhtenäinen peruskoulu. Valmistelun aloittamisella riittävän ajoissa keväällä 2024 pyrittiin varmistamaan, että työyhteisöille jäisi riittävästi aikaa uuden yhteisen työyhteisön rakentamiseksi ja käytännönjärjestelyistä sopimiseksi. 

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2024 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1 tilanteessa 30.4.2024

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön sekä omalta osaltaan kasvun ja oppimisen toimialan talousarvion, strategian osavuosikatsaus 1:n.

Suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön vuoden 2024 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1 tilanteessa 30.04.2024

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön sekä omalta osaltaan kasvun ja oppimisen toimialan talousarvion, strategian osavuosikatsaus 1:n.

Suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön vuoden 2024 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1 tilanteessa 30.4.2024

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön sekä omalta osaltaan kasvun ja oppimisen toimialan talousarvion ja strategian osavuosikatsaus 1:n.

Selvityspyyntö toisen asteen koulutuksen maksuttomuuden rajaamisesta 18 ikävuoteen

Kasvun ja oppimisen lautakunta piti tärkeänä, että linjaus toisen asteen maksuttomuudesta tulee säilyttää nykyisellä rajauksella. Jotta valtio ei ohjaisi lisärasitteita jo muutoinkin resurssipulassa painiville kunnille, olisi tärkeää arvioida maksuttomuuden rajaamista 18-vuoteen uudelleen. Lautakunta päätti pyytää virkamiesselvitystä kustannusvaikutuksista toisen asteen koulutuksen maksuttomuuden rajaamisesta 18 ikävuoteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika@marikaraf.fi
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote kesäkuu 202414.6.2024 17:11:34 EEST | Tiedote

Espoon väestö osa-alueittain 31.12.2023 -tietoisku on valmistunut. Espoon väestönlisäyksestä selvästi suurempi osa tuli vuonna 2023 kokonaismuuttovoitosta (7 385 henkeä) kuin luonnollisesta väestönlisäyksestä (1 430 henkeä). Espoolaiset äänestivät eurovaaleissa keskimääräistä vilkkaammin. Espoon väkiluku oli huhtikuun 2024 lopussa ennakkotietojen mukaan 316 110. Työttömyyden kasvu jatkui huhtikuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye