Vaasan kaupunki - Vasa stad

Katujen kunnostus- ja päällystystyöt ovat alkaneet

Jaa

Tulevan kesän aikana katuja saneerataan ja viimeistellään ympäri Vaasaa. Työt voivat aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin.

Kuva: Sanna Råback

Katujen saneerauksessa uusitaan yleensä katurakenne, valaistus ja hulevesiverkosto. Usein samalla uusitaan myös sähköverkon ja operaattoreiden kaapeloinnit sekä vesihuoltoverkosto.

Talvella aloitettu Smirnoffintien saneeraus jatkuu toukokuussa. Uusi katurakenne mahdollistaa turvallisemman jalankulun, jonka lisäksi Smirnoffintien ja Keskuskadun risteysalueen näkemää parannetaan. Myös Poppelitien saneeraus jatkuu kesän aikana. Molempien saneerauskohteiden arvioidaan valmistuvan 5.7.2024 mennessä.

Kesän aikana viimeistellään Sinirinnankatu Teeriniemessä, Mittarikatu Melaniemessä ja Satamakalliontie Vanhassa satamassa sekä Makkaramestarinkuja Hietalahdessa. Makkaramestarinkujan, Sinirinnankadun ja Satamakalliontien viimeistelytyöt ovat jo käynnissä ja valmistuvat kesäkuussa. Mittarikadun viimeistelytyöt aloitetaan elokuussa.

Hietasaarenkadun pyörätien rakentaminen jatkuu

Hietasaarenkadun pyörätien rakentaminen on alkanut talvitauon jälkeen. Kesän aikana tehdään muun muassa puiden istutuksia, kivi- ja asfaltointitöitä sekä muita viimeistelytöitä. Lisäksi rakennetaan Rantakadun ja Sisäsataman välinen osuus sekä Raastuvankadun ja Kauppapuistikon välinen osuus.

Myös Kronvikintien jalankulku- ja pyörätien rakentaminen jatkuu toukokuussa. Samalla pyörätielle asennetaan uudet valaisinpylväät, valaisimet sekä valaisinkeskukset. Kolmevuotinen hanke valmistuu vuonna 2025, jolloin tie asfaltoidaan ja viimeistellään.

Gerbyn Rantatien pyörätien perusparannus alkaa toukokuun loppupuolella. Rakentaminen kohdistuu Rajarinteen ja Rantalahdentien väliselle osuudelle. Hankkeessa parannetaan nykyistä pyörätietä ja risteysalueita.

Valaistuksia uusitaan

Myös katuvalaistuksia uusitaan kesän aikana.

Vaasanpuistikolla uusitaan keskipuiston pylväät perustuksineen. Samalla valaisinripustusvaijerit ja valaisimet vaihdetaan.

Pukinjärven asuinalueella kaikki valaisinpylväät vaihdetaan uusiin. Myös Haapaniemellä kaikki valaisimet ja osa pylväistä uusitaan.

Työt voivat aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin. Pyydämme tienkäyttäjiä huomioimaan muuttuvat liikennejärjestelyt ja noudattamaan erityistä varovaisuutta työmaa-alueiden läheisyydessä. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projekti-insinööri Samuli Huusko
040 354 5778
samuli.huusko@vaasa.fi

Sähköteknikko Harri Heino
040 586 3001
harri.heino@vaasa.fi

Työpäällikkö Tiina Skön
040 156 0766
tiina.skon@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye