Vaasan kaupunki - Vasa stad

Underhålls- och beläggningsarbeten av gator har inletts

Dela

Under kommande sommar kommer gator att saneras och färdigställas runt om i Vasa. Arbetena kan medföra förändringar i trafikarrangemangen.

Foto: Sanna Råback

Sanering av gator innebär vanligen att beläggning, belysning och dagvattennät förnyas. Ofta förnyas också samtidigt elnätets och operatörernas kablar samt vattenledningsnätet.

Saneringen av Smirnoffsvägen som påbörjades i vintras fortsätter i maj. Den nya gatustrukturen främjar en trygg fotgängartrafik och förbättrar sikten i korsningsområdet mellan Smirnoffsvägen och Centralgatan. Saneringen av Poppelvägen fortsätter också under sommaren. Båda saneringsobjekten beräknas vara klara senast 5.7.2024.

Under sommaren färdigställs Blåhakegatan i Orrnäs, Mätargatan i Melmo och Hamnbergsvägen i Gamla hamnen samt Korvmästargränden i Sandviken.   Arbetet med att färdigställa Korvmästargränden, Blåhakegatan och Hamnbergsvägen har redan inletts och kommer att slutföras i juni. Färdigställandet av Mätargatan inleds i augusti.

Byggandet av Sandögatans cykelväg fortsätter

Byggandet av Sandögatans cykelväg har påbörjats efter ett vinteruppehåll.  Under sommaren utförs bland annat trädplanteringar, sten- och asfalteringsarbeten samt andra färdigställande arbeten. Vidare kommer avsnittet mellan Strandgatan och Inre hamnen samt avsnittet mellan Rådhusgatan och Handelsesplanaden att anläggas.

Byggandet av Kronvikvägens gång- och cykelväg fortsätter i maj. Samtidigt installeras nya belysningsstolpar, lampor och belysningscentraler. Det treåriga projektet kommer att slutföras 2025, då vägen asfalteras och färdigställs.

Den grundliga förbättringen av Gerby strandvägens cykelväg påbörjas i slutet av maj.  Byggandet inriktas på avsnittet mellan Råbrinken och Strandviksvägen. Med projektet förbättras den befintliga cykelvägen och korsningsområdena.

Belysningen förnyas

Gatubelysningen förnyas också under sommaren.

På Vasaesplanaden byts stolparna och dess grundkonstruktioner ut i alléerna. Samtidigt byts också belysningens upphängningstrådar och lampor ut.

På Infjärdens bostadsområde kommer alla belysningsstolpar att bytas ut. Även i Aspnäs byts all belysning ut, och en del av stolparna förnyas.

Arbetena kan medföra förändringar i trafikarrangemangen. Vi ber väganvändarna att vara medvetna om förändringarna i trafikarrangemangen och att iaktta särskild försiktighet i närheten av byggarbetsplatserna. Vi beklagar de olägenheter som arbetena föranleder.

Nyckelord

Kontakter

Projektingenjör Samuli Huusko
040 354 5778
samuli.huusko@vaasa.fi

Eltekniker Harri Heino
040 586 3001
harri.heino@vaasa.fi

Arbetschef Tiina Skön
040 156 0766
tiina.skon@vaasa.fi

Bilder

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye