Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Paloheinän pulkkamäki uudistuu ensi talveksi — lumetusjärjestelmän rakentaminen on alkanut

Jaa

Paloheinässä sijaitsevan Helsingin ainoan virallisen pulkkamäen lumetusjärjestelmän rakentaminen on alkanut. Jatkossa pulkkamäki palvelee pakkasella luonnonlumesta riippumatta.

Seppo Laakso

Pulkkamäen lumettamisella tarjotaan myös perheen pienemmille laadukas ja turvallinen talviliikuntapaikka. Aiemmin Paloheinässä lumitykit ovat laulaneet latuosuuksilla hiihtäjien iloksi.

Pulkkamäen turvallisuus paranee myös mäen valaistuksen uusimisen ja rinteen aitaamisen ansiosta. Lisäksi lumetus osaltaan parantaa pulkkamäen turvallisuutta, sillä lumetusjärjestelmän myötä mäki voidaan pakkaskeleillä lumettaa liki kauttaaltaan, eikä mäkeen jää lumettomia kohtia. Lumetuksella voidaan pidentää pulkkamäen aukioloa, sillä mäki voidaan pitää auki pakkaskelillä, vaikka luonnonlunta ei olisi.

Paloheinän liikuntapalvelut laajenevat entisestään

Paloheinässä on käynnissä myös muita rakennustöitä, joilla parannetaan alueen liikuntamahdollisuuksia. Paloheinän rullasuksirata saa lopullisen kivituhkapinnoitteensa tulevan kesän aikana. Kivituhkapinnoite päästään toteuttamaan, kun maasto on kuivunut tarpeeksi, ja tämänhetkinen arvio rullasuksiradan valmistumiselle on kesäkuussa.

Myös frisbeegolfradan rakentaminen on alkamaisillaan. Työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Pulkkamäen alueelle sijoittuvat väylät voidaan kuitenkin tehdä loppuun vasta pulkkamäkiurakan valmistuttua.

Talvella avatun uuden ja pramean grillikodan viimeistelyt toteutetaan myös tänä kesänä. Grillikodan ympäristöä tasoitetaan ja kivituhkataan, minkä lisäksi kota saa pihalleen vielä yhden ulkopöytäryhmän entisten jatkoksi. Paloheinän grillikota on rakennettu Helsingin osallistuvan budjetoinnin OmaStadin mahdollistamana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen:
Rauna Sarrivaara
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 26463
rauna.sarrivaara@hel.fi

Frisbeegolf:
Minni Karjalainen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 040 7074053
minni.karjalainen@hel.fi

Liikuntapaikat:
Mircos Kienanen
tiimiesihenkilö, Helsingin liikuntapalvelut
p. 0504013628
mircos.kienanen@hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye