Suomen riistakeskus

Jakten på Östersjösälar i Bottenviken-Kvarkenområdet har avslutats

Dela

Finlands viltcentral har bestämt att jakten på Östersjövikarsälar ska avslutas i stamförvaltningsområdet Bottenviken-Kvarken torsdagen den 23.5., eftersom den regionala kvoten enligt Jord- och skogsbruksministeriets förordning, på 375 Östersjövikarsälar, har uppnåtts.

Beslutet om att avsluta jakten på Östersjösälar i Bottenviken finns på viltcentralens webbplats: Jakten på Östersjösälar i Bottenviken har avslutats.

Eftersom det inte har fastställts några kvoter för Östersjösälar för jaktåret 2023–2024 i förvaltningsområdena för Sydvästra Finland eller Finska viken, har den regionalt tillåtna jakten på Östersjövikarsälar därmed avslutats för detta jaktår i hela landet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Finlands viltcentral är en självständig offentligrättslig inrättning som främjar en hållbar vilthushållning, stöder jaktvårdsföreningarnas verksamhet, ser till att viltpolitiken verkställs och svarar för de offentliga förvaltningsuppgifter som föreskrivs.

Följ Suomen riistakeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen riistakeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye