Info från nämnden Svenska rum 23.5.2024

Dela

På torsdagens möte antecknade nämnden Svenska rum för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 30.4.2024. Inkomstmålet och verksamhetsutgifterna för år 2024 förväntas tillsvidare förverkligas i enlighet med det budgeterade.

Uppdatering av läroplanen för grundläggande utbildning på svenska i Esbo gällande B1-språken

På mötet godkände nämnden en uppdatering av läroplanen för grundläggande utbildning på svenska i Esbo gällande B1-språken.

Utbildningsstyrelsen har uppdaterat B1-lärokursen i det andra inhemska språket och främmande språk i årskurs 3–6 och 7–9 i Grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen. Uppdateringarna har gjorts till följd av statsrådets reviderade förordning om timfördelningen, enligt vilken en årsveckotimme i B1-språket läggs till i årskurs 7 från och med 1.8.2024.

Utbildningsanordnaren ska göra ändringar i den lokala läroplanen i enlighet med grunderna. Timfördelningen och ändringarna i den lokala läroplanen ska tas i bruk 1.8.2024. I läroplanen för den grundläggande utbildningen på svenska i Esbo omfattar uppdateringarna B1-lärokursen i finska och B1-lärokursen i engelska.

Övrigt på nämndens möte:

  • Nämnden tog del av en presentation om mobbningsförebyggande arbete.

Nyckelord

Kontakter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote kesäkuu 202414.6.2024 17:11:34 EEST | Tiedote

Espoon väestö osa-alueittain 31.12.2023 -tietoisku on valmistunut. Espoon väestönlisäyksestä selvästi suurempi osa tuli vuonna 2023 kokonaismuuttovoitosta (7 385 henkeä) kuin luonnollisesta väestönlisäyksestä (1 430 henkeä). Espoolaiset äänestivät eurovaaleissa keskimääräistä vilkkaammin. Espoon väkiluku oli huhtikuun 2024 lopussa ennakkotietojen mukaan 316 110. Työttömyyden kasvu jatkui huhtikuussa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye