Fingrid Oyj

aFRR-energiamarkkinan käyttöönotto siirtyy, uusi käyttöönottopäivä 12.6.

Jaa

aFRR-energiamarkkinan käyttöönotto siirtyy suunnitellusta. Uusi käyttöönottopäivä on 12.6. Syynä käyttöönoton siirtymiselle on Fingridin tietojärjestelmien koekäytössä havaitut odottamattomat virheet.

Energiamarkkina otetaan käyttöön 12.6. kello 14, ja käyttöönottoa edeltää katko 12.6. kello 10-14 aFRR-reservin ylläpidossa. Katkon ajaksi aFRR-kapasiteettimarkkinoilta Suomesta ei hankita aFRR-reserviä ylläpitoon. Katkon aikana Fingridissä tehdään energiamarkkinan käyttöönottoon liittyviä tietojärjestelmätöitä. Katkon jälkeen aFRR-reservin aktivointi perustuu energiamarkkinan tuloksiin, ja aFRR-kapasiteettimarkkinan toiminta jatkuu ennallaan.

Lisätietoja:

Tuomas Mattila, Fingrid Oyj, projektipäällikkö
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

www.fingrid.fi/PICASSO

Tietoja julkaisijasta

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Fingridin hallituksen KPMG:ltä tilaama selvitys johdon toiminnasta on valmistunut20.6.2024 10:47:50 EEST | Tiedote

Fingridin hallitus tilasi keväällä KPMG:ltä riippumattoman selvityksen yhtiön johdon toiminnasta liittyen sähköasemien valvontakameroiden laskutuksessa ilmenneisiin epäselvyyksien tutkintaan. Selvitys tehtiin tiedoksi tulleen väärinkäytösilmoituksen perusteella. Fingridin hallitus totesi riippumattoman selvityksen perusteella, että yhtiön johdon toiminta on ollut kameravalvonta-asian selvittämisessä riittävää ja asianmukaista. Yhtiössä oli jo ennen KPMG:n selvitystä tutkittu eri ulkopuolisten neuvonantajien avulla palvelutoimittaja Noatek Oy:n laskutusta tyyppivikaisten kameroiden korjaus- ja vaihtokustannuksista. Selvitykset osoittivat epäselvyyksiä laskutuksissa, minkä perusteella Fingrid irtisanoi palvelusopimuksen ja esitti reklamaatiovaatimuksen sopimuskumppanilleen. Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta asian ratkaisemiseksi. Lisätietoja: Fingridin hallituksen puheenjohtaja Hannu Linna, puh. 050 552 7120

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye