Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Toimittaja, lähde mukaan Strasbourgiin seuraamaan EU-parlamentin täysistuntoa uuden vaalikauden alussa

Jaa

Matkan aikana toimittajat saavat mahdollisuuden seurata paikan päällä Euroopan parlamentin työtä, tavata uusia parlamentin jäseniä ja lisätä tietouttaan EU-päätöksenteosta uuden vaalikauden alussa. Toimittajilla on myös aikaa tehdä haastatteluita ja uutisoida viikon ajankohtaisista tapahtumista.

Haku koskee seuraavia täysistuntoja Strasbourgissa:

  • 16.-19. heinäkuuta
  • 16.-19. syyskuuta

Kesäkuun EU-vaaleissa valittu parlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran heinäkuun täysistunnossa. Tuolloin parlamentti valitsee itselleen puhemiehen ja varapuhemiehet sekä kvestorit. Täysistuntoviikko on lisäksi hyvä mahdollisuus päästä tapaamaan meppikautensa aloittavia suomalaismeppejä. Syyskauden täysistuntojen agendat vahvistuvat loppukesän aikana, mutta tämänhetkisen aikataulun mukaan parlamentti äänestää komission puheenjohtajasta syyskuussa. Aikataulu voi vielä muuttua.

Euroopan parlamentti maksaa kohtuulliset matkakustannukset economy-luokassa sekä majoituksen (Strasbourgin toimittajamatkojen osalta kiinteä korvaus 180 euroa/yö majoitusta ja muita kuluja varten). Matkakulut korvataan jälkikäteen.

Voit hakea matka-apurahaa täyttämällä hakulomakkeen viimeistään tiistaina 11.6.

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto myöntää matka-apurahoja toimittajille, jotka työskentelevät matkan aikana Julkisen sanan neuvoston alaisille medioille.

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan Euroopan parlamentin täysistuntoihin myös tiedotusvälineen tai toimittajan omalla kustannuksella.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye