Burgerimiehet makkaratehtailijoiksi, Perniön Liha saa uudet ja vanhat omistajat
Yksi Suomen vanhimmista edelleen toiminnassa olevista makkaratehtaista, Perniön Liha, saa uudet omistajat. Yhtiön entinen toimitusjohtaja ja yrittäjä Rami Himanto yhtiökumppaneineen ostaa Perniön Lihan liiketoiminnan takaisin Fodelia Oyj:ltä, jolle yhtiö myytiin vuonna 2020. Uusina osakkaina ovat myös burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen sekä HKScanin entinen toimitusjohtaja Tero Hemmilä. Yrityskaupan myötä Perniön Lihan uudeksi nimeksi tulee Perniön 1930 Oy. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutuksia yhtiön nykyiseen henkilöstöön, asiakkuuksiin tai yhteistyökumppanisuhteisiin.

Salossa toimivan, vuonna 1930 perustetun perheyrityksensä Perniön Lihan takaisin ostanut Himanto on kerännyt makkaratehtaan osakkaiksi ja taustavaikuttajiksi suomalaista ruokateollisuuden huippuosaamista. Uuden Perniön 1930 Oy:n osakkaita ovat mm. HKScanin entinen toimitusjohtaja ja maanviljelijä Tero Hemmilä, burgerimiehinä tunnetut ravintolayrittäjät Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen, Perniön lihan aiempi sijoittaja ja kehittäjä Pekka Siivonen-Uotila ja joukko muita sijoittajia. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Tero Hemmilä.
”Suomalaiset rakastavat makkaraa, mutta toimialamme tarvitsee myös laatu edellä -ajattelua. Bulkkia ja halpaa nakkia on tarjolla kylliksi, mutta me keskitymme tuotteisiin, joissa näkyy paitsi asiakkaiden, myös maaseudun ja raaka-aineiden tuottajien arvostus. Laadukas makkara voi olla täysin salonkikelpoinen tuote, joka miellyttää vaativampaakin gastronomian harrastajaa”, kertoo jo toistamiseen saman makkaratehtaan toimitusjohtajana aloittava Rami Himanto.
Burgerimiehistä myös makkaramiehet
Makkarabisnekseen mukaan tulo on Naughty BRGR -hampurilaisravintolaketjun perustaneelle Akseli Herleville ja Ossi Lahtiselle luonteva askel. Burgerimiehet ovat nimeään kantavassa ruokamatkailuohjelmassa tutustuneet myös maailman parhaisiin hot dog -ravintoloihin ja perustivat niiden inspiroimana viime vuonna oman Pups Hot Dogs and Fries -hodarikonseptin.
”Olemme kiertäneet kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kansallisruokaamme, joten ei tarvittu paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin mihin Suomessa oli totuttu. Hodareille on tapahtumassa burgereiden kaltainen premiumisaatio, ja ne kyllä löytävät myös tiensä myös ravintoloiden ruokalistoille”, kertoo nyt myös makkarayrittäjä Akseli Herlevi ja jatkaa:
”Olemme tehneet Perniön kanssa pitkään yhteistyönä, viimeisimpänä Pupsin nakit, ja homma on aina toiminut täydellisesti. Nyt avautui mahdollisuus tulla nakkibisnekseen mukaan, joten siihen tartuttiin. Perniön makkaratehtaalla on upea historia ja sitä arvostetaan alalla sekä kuluttajien keskuudessa. Tulemme innovoimaan valikoimaan lisää lihatuotteita sekä vähittäiskauppaan, että ruoka- ja teollisuuspuolelle. Ja kuten aina, maku on tärkeintä ja tekeminen vastuullista.”
Perniön Lihan liikevaihto osana Fodeliaa on ollut noin 5 miljoonaa euroa. Liiketoimintakauppa on osa järjestelyä, jossa Fodelia Oyj luopuu Perniön Lihan ja Helsingin Makkaratehtaan liiketoiminnasta. Perniön 1930 Oy ostaa Perniön Lihan liiketoiminnot, Helsingin Makkaratehdas -brändin ostaa Tapola.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Rami Himanto, 044 735 8813, rami.himanto@pernion1930.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme