Korkeasaaren eläintarha

Tervetuloa tapaamaan ennakkoon Korkeasaaren dinosaurukset

Jaa

Muinaiset matelijat ovat saapuneet Korkeasaareen. Eläintarhan vierailijat pääsevät tapaamaan aidonkokoiset, liikkuvat ja ääntelevät dinosaurukset lauantaista 1.6. alkaen, mutta media on tervetullut tutustumaan niihin jo ennakkoon 27.5. alkaen. Ilmoittaudu vierailulle, järjestämme asiantuntijoiden haastatteluita tarpeen mukaan!

Ceratosaurus karjahtelee saniaisten keskellä Korkeasaaressa.
Ceratosaurus karjahtelee saniaisten keskellä Korkeasaaressa. Korkeasaaren eläintarha / Mari Lehmonen

Dinosauriosmexicon tuottama suuri, lähes kolmenkymmenen dinosauruksen näyttely on ollut aiemmin esillä Euroopassa vain kahdessa tiedekeskuksessa. Korkeasaaren dinosauruksille on sisustettu vehreä jura- ja liitukauden alue, jossa ne asuvat lokakuulle asti ja ovat tavattavissa aina eläintarhan aukioloaikoina. Lisää tietoa aiheesta tarjoilevat dinosauruksiin perehtyneet Korkeasaaren oppaat.

Mitä voimme oppia dinosauruksista?

Dinosaurusten kohtaloksi koitui 66 miljoonaa vuotta sitten maahan iskeytynyt asteroidi, joka muutti ilmaston nopeasti. Nykyään luonnon monimuotoisuus vähenee hälyttävästi ihmisen toiminnan vuoksi. Hirmuliskot herättelevät miettimään, miten sukupuuttoja tapahtuu ja kuinka jokainen voi omilla valinnoillaan toimia eläinlajien hyväksi. Vastuullisesti toimivat eläintarhat säilyttävät eläinlajeja geneettisesti monimuotoisina ja osallistuvat lajien suojeluun niiden elinympäristöissä.

Dinosaurukset elivät maapallolla lähes 170 miljoonaa vuotta. Niistä kehittyi suurimpia koskaan tunnettuja maaeläimiä, mutta ne olivat myös monimuotoinen ryhmä erilaisiin elinympäristöihin sopeutuneita eläimiä. Samaan aikaan dinosaurusten kanssa kehittyi monia tähän päivään selvinneitä eläinlajiryhmiä. Vertaamme tuttujen nykypäivän eläinten ominaisuuksia maapalloa aikanaan hallinneisiin matelijoihin ja opimme, mitkä eläimet polveutuvat hirmuliskoista.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarha on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankohteista, jossa käy vuosittain lähes puoli miljoonaa eri ikäistä vierailijaa. Eläintarha on avoinna vuoden ympäri. Korkeasaaren tärkein tehtävä on luonnon monimuotoisuuden suojelu, ja jokainen vierailija tukee tätä työtä. Korkeasaaressa elää toista tuhatta eläintä, jotka edustavat noin 160 lajia. Eläintarhan yhteydessä toimiva Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola.

Korkeasaari suojelee luonnon monimuotoisuutta osana eläintarhojen ja suojelujärjestöjen verkostoa. Uhanalaisia lajeja suojellaan kasvattamalla geneettisesti mahdollisimman monimuotoisia kantoja lajien tulevaisuuden turvaamiseksi. Tarhakannan avulla voidaan tukea luonnon heikenneitä kantoja tai palauttaa luontoon sieltä hävitettyjä lajeja. Korkeasaaresta on palautettu luontoon mm. metsäpeuroja ja mongolianvillihevosia.

Eläintarhan toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon Korkeasaaren eläintarhan säätiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkeasaaren eläintarha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye