Suomen Palopäällystöliitto ry

Kotkan VPK on palokuntien suomenmestari

Jaa

Palokuntien suomenmestaruudesta on tänään kisattu Hämeenlinnassa. Kilpailun kolmoisvoitto meni Kymenlaaksoon.

Kotka VPK:n voittajajoukkue: Mikko Häkkinen, Anu Kallio, Simo Sarimo ja Jari Lipiäinen
Kotka VPK:n voittajajoukkue: Mikko Häkkinen, Anu Kallio, Simo Sarimo ja Jari Lipiäinen Suomen Palopäällystöliitto

Yleisen sarjan kokonaiskilpailun ja halutun Jehumaljan voitti Kotkan VPK, toinen oli Anjalan VPK Kouvolasta, kolmas Inkeroisten VPK Kouvolasta, neljäs Savion VPK Keravalta ja viides Kaarinan VPK Turusta.

Kotkan VPK:n voitto oli ylivoimainen, sillä kilpailuryhmä voitti kaikki kolme osakilpailua; joukkuetietokilpailun, taitokilpailun sekä kalustokilpailun. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli niin ikään Kotkan VPK:n Simo Sarimo, joka valittiin myös kilpailun parhaaksi ryhmänjohtajaksi.

Veteraanisarjan menestyjä oli lappeenrantalainen Tirilän VPK, joka nappasi sekä voiton että kolmannen sijan.  Veteraanisarjan toiseksi tuli Jämsänkosken VPK.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 33 yleisen sarjan ja 10 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teema oli tulevaisuuden pelastajat.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä Jehumalja-kisojen verkkosivuilla:http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Tulokset/2024.html

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli tänä vuonna Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella.

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Kilpailu jakautuu kolmeen osaa; tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun. Tietokilpailussa mitataan kilpailuryhmän jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuryhmän taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan ryhmän tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä. Kilpailuryhmä, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla; Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 35 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kymenlaakson pelastuslaitoksen kanssa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Kasvattajille on taattava mahdollisuus keskittyä toteuttamaan kasvatus- ja opetustehtäväänsä kokonaisvaltaisesti8.5.2024 16:30:48 EEST | Tiedote

Opetusalan turvallisuusfoorumin julkilausuma Lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemisen ja ongelmien ennakoinnin tulee olla prioriteetti paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Tämä tarkoittaa säädöksien mukaisten tukipalveluiden sekä opiskeluhuollon pysyvien resurssien turvaamista. Näillä taataan kasvattajille työssään mahdollisuus hyvään kasvatukseen ja opetukseen, ja turvallinen koulu- ja kasvuympäristö sekä osallisuuden tunne oppimisen ja hyvän kasvun edellytyksille.

Ounasrinteen peruskoulu palkittiin Opetusalan turvallisuuspalkinnolla6.5.2024 16:26:02 EEST | Tiedote

Rovaniemeläinen Ounasrinteen peruskoulu palkittiin Opetusalan turvallisuuspalkinnolla ansiokkaasta ja monipuolisesta ja osallistavasta työstä turvallisuuden edistämiseksi oppilaitoksessa. Turvallisuuspalkinto luovutettiin 20:nnessä Opetusalan turvallisuusfoorumissa 6.5.2024. Samassa yhteydessä palkittiin helsinkiläisen Kontulan ala-asteen rehtori Marko Perkiö Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnolla.

Vuoden 2023 Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on myönnetty Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen Kaatumisen ehkäisyn toimintamallille10.1.2024 12:57:23 EET | Tiedote

Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli on saanut vuoden 2023 turvallisuuspalkinnon. Palkinnon myönsi Suomen Palopäällystöliiton Sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta. Toimintamalli on tuotettu Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallinnoimassa Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa, ja se on merkittävä panos alueen ikääntyvien asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye