Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot Oy nostaa siirtohintojaan 1.7.2024 alkaen ​

Jaa

Turku Energia Sähköverkot Oy nostaa siirtohintojaan 1.7.2024 alkaen. Korotuksen perusteena on toimitusvarman sähköverkon rakentaminen ja ylläpitäminen sekä vihreän siirtymän tukeminen investoinnein. Hinnankorotuksen vaikutus on sähkön kulutuksesta ja tyyppikäyttäjästä riippuen verottomana keskimäärin kahdeksan prosenttia, verollisena keskimäärin kolmesta prosentista kahdeksaan prosenttiin.  Turku Energia Sähköverkot Oy kuuluu hinnankorotuksen jälkeenkin Suomen edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukkoon.

Ilmajohtoa Turku Energia Sähköverkot alueella
Ilmajohtoa Turku Energia Sähköverkot alueella Kuvaoikeudet: Turku Energia Sähköverkot

Sähkön siirtohinta eli verkkopalvelumaksu koostuu perusmaksusta, tehomaksusta ja siirtomaksusta. Nyt tehtävä korotus kohdistuu kaikkiin edellä mainittuihin hinnoittelukomponentteihin. 

"Tehtävänämme on varmistaa vakaa ja varma sähköntoimitus asiakkaillemme, ja se vaatii tulevina vuosina merkittäviä investointeja verkkoomme. Parannamme sähköverkkomme siirtokapasiteettia ja toimitusvarmuutta vihreän siirtymän tukemiseksi. Myös vuosille 2025–2028 ajoittuva etäluettavien mittareiden vaihto on yksi keskeisimmistä investoinneistamme.  Sen myötä vastaamme varttimittauksen vaatimuksiin, ja asiakkaillemme se tulee mahdollistamaan oman sähkönkulutuksen entistä tarkemman seurannan", sanoo toimitusjohtaja Tomi Toivonen Turku Energia Sähköverkoista.   

Esimerkkilaskelmat hinnankorotusten vaikutuksista

Hinnankorotuksen vaikutukset vaihtelevat asumis- ja lämmitysmuodon mukaan. Kerrostalohuoneistossa, jossa sähköä käytetään 2000 kilowattituntia vuodessa, sähkönsiirron verollinen hinta nousee noin 9,40 euroa vuodessa. Vastaavasti pientalossa, jossa varaava sähkölämmitys ja sähkönkulutus on 18 000 kilowattituntia, verollinen hinnankorotus on noin 31,30 euroa vuodessa.   

Kerrostalohuoneisto  

Pientalo, ei sähkölämmitystä  

Pientalo, varaava sähkölämmitys  

Pääsulake 3 x 25 A  

Pääsulake 3 x 25 A  

Pääsulake 3 x 25 A  

Sähkön käyttö 2000 kWh/vuosi  

Sähkön käyttö 5000 kWh/vuosi  

Sähkön käyttö 18 000 kWh/vuosi  

Siirron vuosikustannus:  

174,62 eur/vuosi   

Siirron vuosikustannus: 310,88 eur/vuosi  

Siirron vuosikustannus: 901,36 eur/vuosi  

Vuosikustannus korotuksen jälkeen: 184,04 eur/vuosi  

Vuosikustannus korotuksen jälkeen: 324,40 eur/vuosi  

Vuosikustannus korotuksen jälkeen: 932,60 eur/vuosi  

Esimerkkilaskelmissa mukana olleilla kerrostalohuoneistolla, pientalolla ilman sähkölämmitystä ja pientalo varaavalla sähkölämmityksellä, on verkkopalvelutuotteena Yleissiirto. Laskelmissa on huomioitu sähkövero ja arvonlisävero.  

Sähköverkonhaltijan hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto. Sähköverkkotoiminta on tiukasti säänneltyä ja sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelua seurataan nelivuotisilla valvontajaksoilla. Nykyinen valvontajakso päättyy vuonna 2027.   

1.7.2024 voimaan astuva verkkopalveluhinnasto löytyy Turku Energia Sähköverkkojen verkkosivuilta.  Turku Energia Sähköverkot tiedottaa asiakkaitaan hinnanmuutoksesta erikseen kirjeitse tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Turku Energia Sähköverkot Oy on Turku Energian tytäryhtiö, jolla on yli 104 000 sähkönkäyttöpaikkaa Turussa.  Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 408,4 miljoonaa euroa. Turku Energiassa työskentelee noin 330 ammattilaista. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaamme kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen sekä sähköisen liikenteen kehittäminen Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". Olemme mukana rakentamassa hiilineutraalia Turkua. www.turkuenergia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Turku Energian kaukolämmön kesähinta laskee, tulevan vuoden hintaennuste julkaistu31.5.2024 12:05:09 EEST | Tiedote

Turku Energian myymän kaukolämmön kesähinta astuu voimaan 1.6.2024. Hinta laskee edellisvuoden vertailukauteen (kesä-elokuu 2023) verrattuna 4,7 % ollen verottomana 53 eur/MWh (2023: 55,60 eur/MWh) ja verollisena 65,72 eur/MWh (68,94 eur/MWh). Myös tulevan vuoden vuosiennuste on julkaistu. Sen mukaan kaukolämmön hinnan arvioidaan jatkavan laskevalla käyrällä myös tulevilla hinnoittelukausilla.

Turku Energian ja TSE:n tuottama kaukolämpö tuotettiin viikonloppuna pääosin sähköisellä tuotannolla21.5.2024 12:18:20 EEST | Tiedote

Kaukolämmön tuotannossa otettiin Turun seudulla viikonloppuna historiallinen askel, kun lähes koko Turku Energian myymä kaukolämpö tuotettiin sähköisellä tuotannolla. Kaukolämpö tuotettiin viikonloppuna pääosin Kakolan lämpöpumpuilla, Naantalin voimalaitoksella sijaitsevalla sähkökattilalla, Naantalin kaukolämpöakulla ja Turun kaukolämpöakulla. Yhteensä kaukolämmön tuotanto oli 6200 MWh viikonlopun aikana. Tulevaisuudessa ei-polttavaan teknologiaan perustuva kaukolämmön tuotanto tulee kasvamaan muun muassa Turku Energian sekä Turun Seudun Energiantuotannon (TSE) sähkökattilainvestointien myötä.

Tilinpäätös 1.1.–31.12.2023: Turku Energia –konserni saavutti hyvän tuloksen, asiakastyytyväisyys kehittyi myönteisesti ja panostuksia uusiutuvaan energiaan jatkettiin7.3.2024 07:03:31 EET | Tiedote

Turku Energia -konsernin tulos parani merkittävästi edellisvuodesta ollen 24,4 miljoonaa euroa. Konsernin positiivisen tuloksen mahdollisti edellisvuotta parempi kaukolämmön tulos ja Turku Energia Sähköverkot Oy:n hyvä tulos. Sähkönmyynnin tulos oli vuonna 2023 raskaasti tappiollinen. Myös sähköntuotannon liiketulos oli tappiollinen. Turku Energian päästökehitys jatkui laskevana, uusiutuvien energianlähteiden osuus kasvoi edelleen kaukolämmössä, toimitusvarmuus säilyi sähkössä ja lämmössä erinomaisella tasolla ja asiakastyytyväisyys parani edellisvuodesta. Energiankulutus laski Turku Energia Sähköverkkojen alueella edellisvuodesta, kuitenkin maltillisesti, vain 0,4 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye