Kokkolan kaupunki

Vuoden 2024 Kuntabarometrin tulokset julkaistiin

Jaa

Suomen Yrittäjät ry:n Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan elinkeinopolitiikan eri teemoista. Teemoja arvioitiin asteikolla 1-5.  Kysely toteutettiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kokkolan alueelta kyselyyn vastasi yhteensä 50 yrittäjää. Kuntabarometrin tulokset julkaistiin tiistaina 14.5. Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Turussa.

Kokkolan elinkeinopolitiikan kokonaisarvosana kyselyssä oli 3,01, kun se edellisessä kyselyssä vuonna 2022 oli 2,86, joten parannusta on tapahtunut jonkin verran.

Kokkolan alueen vastanneista suurin osa oli pieniä tai keskisuuria yrityksiä. Toimialoista eniten vastauksia kertyi palvelualalta (44%), toiseksi eniten rakennusalalta (24 %) ja kolmanneksi teollisuudesta (16 %). Kyselyssä vastaajia pyydettiin asettamaan elinkeinopolitiikan eri teemat tärkeysjärjestykseen. Kokkolassa kolmen kärkeen nousivat kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, lupa-asioiden sujuvuus ja kunnan hankintapolitiikka. Elinkeinopolitiikan teemoista parhaat arviot saivat koulutus ja osaaminen, yrityspalvelut ja infrastruktuuri. Yrityspalveluiden tärkeysjärjestyksessä kolme ensimmäistä Kokkolassa olivat sujuvat lupapalvelut, aloittavan yrittäjän palvelut ja verkostoituminen.

”Kokkolan kaupunkistrategiassa yrittäjäystävällisyys on nostettu yhdeksi keskeiseksi painopisteeksi. Kuntabarometrin ja kaupungin oman yrittäjäkyselyn tuloksia hyödynnetään arvioitaessa kuinka hyvin kaupungin yrittäjäystävällisyys toteutuu. Molempien kyselyjen tulokset täydentävät toisiaan ja antavat hyvät suuntaviivat ja aiheet yrittäjäystävällisyyden kehittämiselle ja vuoropuhelulle alueen yrittäjien kanssa”, toteaa Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye