Northern Ultra Trail Service NUTS Oy

Suomen suurimpien polkujuoksutapahtumien perhe laajenee Helsingin Keskuspuistoon - ”Eihän tällaista ole missään muualla maailmassa”

Jaa

Pohjois-Suomen suositut NUTS-polkujuoksutapahtumat laajenevat Helsinkiin. Starttiviivalle toivotaan mahdollisimman paljon ensikertalaisia, sanoo NUTS HEL -tapahtuman tuottaja. 

Hauskaa on! Harrastajat nostavat polkujuoksun parhaiksi puoliksi lajin yhteisöllisyyden. Kuva NUTS Karhunkierros -tapahtuman startista keväällä 2023.
Hauskaa on! Harrastajat nostavat polkujuoksun parhaiksi puoliksi lajin yhteisöllisyyden. Kuva NUTS Karhunkierros -tapahtuman startista keväällä 2023. Samuli Tiainen / NUTS

Suomen suosituimpien polkujuoksutapahtumien järjestäjä Northern Ultra Trail Service (NUTS) Oy tekee lokakuussa uuden aluevaltauksen, kun se rakentaa ensimmäisen pääkaupunkiseudun tapahtumansa Helsingin Eläintarhan urheilukentälle ja Keskuspuistoon.

”Pääkaupunkiseudulla on eniten polkujuoksun harrastajia mutta myös eniten kasvupotentiaalia. Tuomme Pohjois-Suomessa testattua tapahtumakonseptia aivan Helsingin ytimeen ja tarjoamme hupia pääkaupunkiseudun polkujuoksijoille”, sanoo NUTS Oy:n toimitusjohtaja Eero Lumme.

Lisää karnevaalihenkeä    

NUTS HEL korvaa Helsingin Keskuspuistossa viime vuosina järjestetyn Helsinki City Trail -tapahtuman. Syksyllä 2023 Helsinki City Trail keräsi 580 osallistujaa.

”Nyt saamme järjestelyihin mukaan laajemman verkoston, mikä näkyy ja kuuluu lisääntyvinä oheispalveluina ja karnevaalimeininkinä”, sanoo tiistaina 28.5. ilmoittautumisen avaavan NUTS HEL -tapahtuman tuottaja Harri Jantunen.

NUTS-tapahtumista tuttu karnevaalitunnelma näkyi muun muassa viime viikonloppuna Kuusamon Rukalla, missä NUTS Karhunkierros ylitti kolmen tuhannen juoksijan rajan ensimmäisenä suomalaisena polkujuoksutapahtumana.

”Polkujuoksukekkereihin pätee sama kuin festareihin: mitä enemmän porukkaa, sitä parempi meno”, Jantunen sanoo.  

Tunnelma yllättää   

NUTS HEL -tapahtuman matkat ovat 6, 14 ja 24 kilometriä. Lähtö ja maali ovat Eläintarhan urheilukentällä. Pisin reitti yltää Haltialanmetsän luonnonsuojelualueen poluille.

”Tapahtuma yhdistää neulasbaanojen juoksuilon ja urbaanit palvelut, kun paikalle voi tulla vaikka ratikalla. Niin hullulta kuin se aluksi kuulostaakin, Helsinki on loistava kaupunki polkujuoksuun. Aivan kaupungin ytimessä voi tehdä kymmenien kilometrien lenkin ilman, että tallaa samaa reittiä kahteen kertaan. Eihän tällaista ole missään muualla maailmassa”, Jantunen sanoo.

Jantunen sanoo, että polkujuoksua aloittaville lajin yhteisöllisyys ja lämmin tunnelma harrastajien kesken tulevat usein yllätyksenä. Hän haluaa rohkaista erityisesti harrastusta aloittavia mukaan tapahtumiin.   

”Tämän helpompaa näyteikkunaa polkujuoksun iloihin ei Helsingin keskustassa ole. Toivomme, että mahdollisimman moni käsi nousee, kun kuuluttaja lähtöviivalla kysyy, ketkä ovat ensikertalaisia.”

Kutsu toimituksille

Jos haluat toimituksen edustajana tutustua myös omakohtaisesti polkujuoksuun lajina, Helsingin Keskuspuiston reitteihin polkujuoksun harrastajan näkökulmasta tai nimenomaan NUTS HEL -reitteihin, voit olla yhteydessä tapahtuman tuottajaan. Hän auttaa.     

INFO: NUTS HEL -polkujuoksutapahtuma

Aika: 12.10.2024
Paikka: Tapahtumakeskuksena Helsingin Eläintarhan urheilukenttä
Mikä: Helsingin Keskuspuiston reiteillä kiertävä, matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma, jonka matkat ovat 6, 14 ja 24 kilometriä.
Ilmoittautuminen: Avautuu ti 28.5.2024 kello 18 osoitteessa www.nutshel.fi
Järjestäjä: Northern Ultra Trail Service Oy (NUTS) https://nuts.fi/fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eero LummeToimitusjohtajaNorthern Ultra Trail Service – NUTS Oy

Puh:040 6605 280

Kuvat

Porukalla! Leikkimielellä kavereiden tai kollegoiden kesken esitetyt haasteet tuovat suuren osan osallistujista polkujuoksutapahtumiin. Kuva NUTS Karhunkierrokselta 2024.
Porukalla! Leikkimielellä kavereiden tai kollegoiden kesken esitetyt haasteet tuovat suuren osan osallistujista polkujuoksutapahtumiin. Kuva NUTS Karhunkierrokselta 2024.
Lataa
Monista muista liikuntatapahtumista poiketen polkujuoksussa naisharrastajia on usein yhtä paljon tai enemmän kuin miehiä. Kuva NUTS Karhunkierrokselta 2023.
Monista muista liikuntatapahtumista poiketen polkujuoksussa naisharrastajia on usein yhtä paljon tai enemmän kuin miehiä. Kuva NUTS Karhunkierrokselta 2023.
Lataa
Leveiden ulkoiluteiden lisäksi Helsingin Keskuspuistossa on paljon pieniä uria polkujuoksua varten.
Leveiden ulkoiluteiden lisäksi Helsingin Keskuspuistossa on paljon pieniä uria polkujuoksua varten.
Lataa

Northern Ultra Trail Service NUTS Oy

Northern Ultra Trail Service NUTS Oy
Vältinperäntie 121
91980 Lumijoki

https://nuts.fi

Vuonna 2013 perustettu Northern Ultra Trail Service NUTS Oy on Suomen suurin polkujuoksu- ja maastopyörätapahtumia sekä liikuntaan ja urheiluun liittyviä palveluja tarjoava yritys. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Northern Ultra Trail Service NUTS Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye