Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kopra: Suomi isännöimään Nato-kokousta 2027

Jaa

Suomi valittiin tänään vuoden 2027 Naton parlamentaarisen yleiskokouksen syyskokouksen isäntämaaksi. Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) on toiminut aloitteellisesti tämän hankkeen edistämiseksi.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Suomi valittiin tänään vuoden 2027 Naton parlamentaarisen yleiskokouksen syyskokouksen isäntämaaksi. Päätöksen teki Naton parlamentaarinen yleiskokous tänään 27.5. yleiskokouksen kevätkokouksessa Sofiassa. Syyskokous on Naton parlamentaarisen yleiskokouksen vuosittainen pääkokous, jonka isäntätahona toimisi eduskunta.

Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) on toiminut aloitteellisesti tämän hankkeen edistämiseksi. Sihteeristötasolla on käynnistetty selvittelytyö jo maaliskuussa. Kopra on myös konsultoinut pääministeriä asiasta.

”Tällaisen ison Nato-kokouksen järjestäminen Suomessa tukee Suomen Nato-profiilin rakentamista. Hallitusohjelman mukaisesti Suomen tulee olla aktiivinen Nato-jäsen,” Kopra toteaa. 

Vuosittaiseen yleiskokoukseen osallistuu noin 800 henkilöä. Osallistujia tulee kaikista Nato-maista. Yleiskokouksen yhteydessä järjestetään oheisohjelmaa, mm. keskusteluita ja kokouksia. Kopra, joka toimii myös puolustusvaliokunnan puheenjohtajana, katsoo, että kokouksen järjestäminen Suomessa vahvistaa Suomen turvallisuutta, sillä liittolaiset pääsisivät syvemmin tutustumaan Suomeen.

”Kokous on Suomen mahdollisuus osoittaa koko Nato-yhteisölle, millainen turvallisuuden tuottaja olemme sekä millaisessa toimintaympäristössä toimimme. Suomeen ja Pohjolaan liittyy paljon erityishaasteista. Suomen turvallisuuden kannalta on keskeistä, että Nato-maiden päättäjät ymmärtävät Suomen puolustamiseen ja turvallisuuteen liittyvät haasteet,” Kopra painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen lääkärikansanedustaja Mia Laiho Otkesin raportista: Nuorten huumekuolemiin on puututtava12.6.2024 14:30:46 EEST | Tiedote

On­net­to­muus­tut­kin­ta­kes­kus on julkistanut tänään raportin alle 25-vuo­tiai­den nuor­ten ta­pa­tur­mai­sisten huumekuolemien teematutkinnasta, tavoitteenaan tuottaa tietoa ja antaa suosituksia alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisten huumekuolemien ehkäisemiseksi. Otkesin mukaan palvelujärjestelmää on kehitettävä niin, että nuorten päihde- ja mielenterveyspalvelut kulkevat yhdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye