Solnet Green Energy Oy

Solnet Group asentaa Suomen suurimman kattoasenteisen aurinkovoimalan kesällä 2024 Stockmannin logistiikkakeskukseen

Jaa

Solnet Group on toimittanut Suomeen kaupallisia voimaloita jo 10 vuoden ajan ja asentaa nyt Suomen suurimman kattoasennuksen Stockmannin logistiikkakeskukseen Tuusulassa.

Stockmann Logistiikkakeskus Tuusulassa
Stockmann Logistiikkakeskus Tuusulassa Ilmarinen

Stockmannin logistiikkakeskukseen asennettavan Suomen suurimman kattoasenteisen aurinkovoimalan koko on 2MW ja sen sähkön tuotto tulee olemaan 1,6 GWh vuodessa. Aurinkovoimala valmistuu kesän 2024 aikana ja se tulee kattamaan arviolta 35 % rakennuksen sähkön kulutuksesta. Tästä syntyy myös suurin syy yritysten aurinkovoimalan hankintaan; jatkossa 35 % kiinteistön käyttämästä sähköstä tuotetaan omalla katolla verkosta ostamisen sijaan ja käytetään kiinteistössä ilman verovaikutusta ja siirtomaksuja. Tästä syntyy yli 10 %:n vuotuinen tuotto investoinnille, joka on usein merkittävästi korkeampi tuotto kuin kiinteistöalan tuotto-odotukset keskimäärin.

Uusi aurinkovoimala vähentää Stockmannin hiilijalanjälkeä noin 120 000 tonnia. Stockmann on sitoutunut SBTi:n (Science Based Targets) mukaisesti vähentämään oman toimintansa ja arvoketjunsa ilmastopäästöjä 42 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuodesta 2022 ja aurinkosähkö on erinomainen tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä. IPCC 2023 raportin mukaan aurinkoenergialla on kaikista energiamuodoista kaikkein suurin potentiaali vähentää CO2 päästöjä.

Logistiikkakeskuksen omistaa työeläkeyhtiö Ilmarinen, joka vuokraa sitä Stockmannille. Ilmarisella on aurinkovoimaloita yhteensä 12 kiinteistössä.

”Tavoitteemme on hiilineutraali sijoitussalkku vuoden 2035 loppuu mennessä, ja luonnollisesti myös kiinteistösijoituksissamme teemme toimia, jotta tavoite täyttyisi. Nämä aurinkovoimalaitokset ovat yksi keino matkallamme kohti hiilineutraaleja kiinteistösijoituksia ja ne pienentävät kohteidemme hiilijalanjälkeä”, rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen Ilmarisesta kertoo.

”Tieteeseen perustuvan ilmastotavoitteen asettaminen ohjaa toimintaamme päästöjen vähentämiseksi entistä kunnianhimoisemmin. Olemme jo aloittaneet ilmastosuunnitelmamme toteuttamisen Lindexissä ja Stockmannin tavarataloliiketoiminnassa. Tämä uusi aurinkovoimala on linjassa tavoitteidemme kanssa. On hienoa, että kiinteistönomistaja Ilmarinen on käynnistänyt meille tärkeän hankkeen tavoitteidemme tukemiseksi”, kertoo Stockmannin energiajohtamisesta vastaava kiinteistötekniikkapäällikkö Timo Järvinen. 

EU:n maaliskuussa 2024 vahvistaman energiatehokkuusdirektiivin määräykset aurinkosähkölle tulevat myös lisäämään teollisten ja kaupallisten aurinkovoimaloiden määrää entisestään. Direktiivi edellyttää aurinkosähkön asennuksia Euroopassa kaikille uusille kaupallisille ja julkisille rakennuksille vuoteen 2026 mennessä, kaikille kaupallisille ja julkisille rakennuksille, jotka käyvät läpi merkittävän korjauksen vuoteen 2027 mennessä ja kaikille uusille asuinrakennuksille vuoteen 2029 mennessä sekä jo olemassa oleville julkisille rakennuksille vuoteen 2030 mennessä.

”Aurinkovoimaloiden kattoasennuksille on vain taivas rajana tai ainakin katon koko. Koska määrät kasvavat koko ajan haluamme erityisesti painottaa turvallisuutta niin asennusten, kuin myös koko aurinkovoimalan elinkaaren aikana. Aurinkovoimala on suunniteltu toimimaan 25–30 vuotta katolla, jonka alla on asiakkaan ydinliiketoimintaa. Solnet Group asentaa älykkäitä aurinkosähköjärjestelmiä, joissa automaatio ja sensoriteknologiat lisäävät turvallisuutta sekä tehostavat etäohjausta ja valvontaa. Automatiikan ja etäohjauksen avulla korjauksetkin voidaan tehdä nopeasti estäen suuremmat vahingot ja tuoton menetykset”, kertoo Veli-Matti Heimonen, Suomen maajohtaja, Solnet Group.

Stockmannin logistiikkakeskuksen pinta-ala on 29 000 m2, joten asennettavaa kattopinta-alaa on myös runsaasti.

Solnet Group

Vuonna 2014 perustettu Solnet Group on nopeasti kasvava aurinkoenergiayritys, jolla on toimistot Alankomaissa, Saksassa ja Suomessa. Vuonna 2020 yritys listattiin 59. nopeimmin kasvavana yrityksenä Euroopassa Financial Timesin FT1000-listalla ja sijoittui kolmanneksi energiasektorilla. Jo vuonna 2016 Solnet Group sai WWF:n myöntämän Climate Solver -palkinnon. Solnet Group tarjoaa kattavia ja laadukkaita palveluja konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen ympäri Eurooppaa. Helpottaaksemme asiakkaidemme projektia tarjoamme myös palveluja hankkeen rahoitukseen sekä aurinkopaneelien huoltoon ja korjaukseen. Solnetin asiakkaisiin kuuluvat suuret sijoitusrahastot, kauppakeskukset, kaupat sekä varasto- ja logistiikka-alan yritykset. Lisätietoja saat osoitteesta www.solnet.group.

Lindex Group Oyj

Lindex Group Oyj on kansainvälinen monikanavainen vähittäiskaupan konserni, jolla on kaksi divisioonaa: Lindex ja Stockmann. Lindex on globaali muotiyhtiö, jonka tarkoitus on voimaannuttaa ja inspiroida naisia kaikkialla. Sen kolme vahvaa tuoteryhmää ovat naisten- ja lastenvaatteet sekä alusvaatteet, jossa se on Pohjoismaiden markkinajohtaja. Stockmann-tavaratalot tunnetaan korkealuokkaisesta brändivalikoimastaan Suomessa ja Baltiassa. Sen tarkoitus on olla hyvän elämän markkinapaikka. Vuonna 2023 Lindex-konsernin liikevaihto oli 952 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 5 800 työntekijää. Konsernin juuret ovat vuonna 1862 perustetussa Stockmann-yhtiössä ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.lindex-group.com

Ilmarinen

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on noin 60 miljardin euron sijoitusvarallisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Stockmann Logistiikkakeskus Tuusulassa
Stockmann Logistiikkakeskus Tuusulassa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solnet Green Energy Oy

Ensimmäisenä maailmassa: suomalainen Solnet Group tarjoaa aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille edistämään sähköverkon toimivuutta22.5.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Solnet Group julkaisee ensimmäisenä reservimarkkinoille aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille. Solnet Managerin avulla kaikki voittavat; sähköverkon käyttö tasapainottuu ja asiakas saa lisätuloja osallistumalla sähköverkon ylläpitoon. Solnet Manager on merkittävä askel kohti kestävämpää ja älykkäämpää sähköverkkoa, joka hyödyttää sekä yrityksiä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Solnetin aurinkosähkön avulla SSAB Italian tehtaan tuotanto on nyt fossiilivapaata7.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Solnet Group, suomalainen Euroopan laajuisesti toimiva aurinkoenergiayritys, on juuri saanut valmiiksi kattavan aurinkovoimalaprojektin SSAB Italialle, SSAB Swedish Steel Spa:lle. Tämä projekti on ensimmäinen, jossa aurinkopaneelit yhdistetään SSAB:n fossiilivapaaseen teräsrakenteeseen ja kestävään GreenCoat®-väripinnoitettuun teräkseen, jota valmistaa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki Construction. GreenCoat®-tuoteperhe on SSAB:n patentoima ja sen tuotteet sisältävät ruotsalaista rypsiöljyä, jonka ansiosta ratkaisu minimoi tuotteen ympäristövaikutukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye