Kauppakeskus Mylly Oy

Köpcentrum Mylly lockar elbilister, resenärer och till och med tammerforsbor på sommaren

Dela

Sommarsäsongen är traditionellt livlig på Köpcentrum Mylly. Förutom laddningsstationen som öppnas i juni betjänas besökarna av flera förnyade och helt nya affärer samt ett rikligt utbud av pop up-butiker. Mylly lockar resenärer ända från Birkaland, som nu får byta ut vyn av Näsinneula och Pyynikki utsiktstorn mot Myllytornet i Reso.  

Myllytornet från högt upp
Sommarens kampanj Tornilla tavataan (Vi ses vid tornet) tilltalar resenärer och semesterfirare särskilt från Tammerforsregionen. Myllytornet skickar varma hälsningar till Tammerforstornen, såsom Näsinneula och Pyynikki utsiktstorn. Bild: Eemeli Rantasalo

Nestes snabba laddningsstation MY Förnybar Laddning för elbilar öppnas på Köpcentrum Mylly i juni. Stationen byggs på parkeringsplatsen invid rondellen på Myllynkatu.

Laddningsstationen har sex laddningsplatser och den är öppen för alla elbilister. Stationens totala effekt på 600 kilowatt och den dynamiska effektfördelningen garanterar en snabb laddning också under rusningstider. 

– De breda, tillgängliga och praktiska parkeringsrutorna garanterar en säker laddning. Ljusreklamen gör det lätt att hitta stationen och skyddstaket skyddar bilen under laddningen. Till vår glädje gillar elbilisterna verkligen Nestes koncept, berättar Antti Pulkkanen, Head of EV Charging Solutions på Neste.

Laddningsstationen som byggs på Mylly är Neste-kedjans fjortonde laddningsstation. Nestes laddningsstationer använder 100 procent förnybar el.

Köpcentrum Myllys Neste MY Förnybar Laddning

  • Plats: parkeringsplatsen vid Myllynkatu
  • Öppen 24 h 
  • Totala effekt 600 kilowatt
  • 6 st. CCS-laddningssatelliter (160 kW 400V, 320 kW 800V)
  • Betalning sker med Neste-applikationen, bank- eller kreditkort, Neste-företagskort eller Neste-presentkort 

På sommaren flörtar Myllytornet med Näsinneula

Sommarsäsongen har traditionellt varit livlig på köpcentrumet och förväntningarna också på den kommande sommaren är höga.

– De höga försäljningssiffrorna och det stora besökarantalet är positiva tecken också med tanke på den kommande sommaren. I regionen ordnas flera stora och fina evenemang som lockar besökare från hela Finland. Mylly erbjuder mycket mångsidiga tjänster och tidsfördriv såväl för invånarna i den egna regionen som för resenärer, säger verkställande direktör Mari Hantula

På Köpcentrum Mylly vill man utnyttja det faktum att det ligger centralt med tanke på turismen. 

– I området kring Mylly finns det mycket att se och uppleva och vi ligger i centrum av många förunderliga sevärdheter: Vi befinner oss i Reso, staden med över tusen rhododendrer, ovanför Åbo som också kallas för Finlands Paris, vid porten till världens mest fantastiska skärgård och under Nådendals varma sol, berättar marknadsföringschef Mira Salo

Sommarens kampanj Tornilla tavataan (Vi ses vid tornet) tilltalar just resenärer och semesterfirare.  Marknadsföringen riktas särskilt till Tammerforsregionen där Köpcentrum Mylly kommer att vara synlig bland annat i utereklam.

– Alla känner till dragkampen mellan Åbo och Tammerfors. Vi ville ge en mer positiv synvinkel på detta och därför skickar Myllytornet varma hälsningar till Tammerforstornen, såsom Näsinneula och Pyynikki utsiktstorn. Myllytornet är ett synligt och imponerande landmärke, precis som tornen på övriga håll i Finland.

Nya affärer, sommarens pop up-butiker och EU-valet

I juli får köpcentrumet en helt ny affär då småföretaget Raw Organic från Åbo slår upp dörrarna invid Myllytorget. Raw Organic är en innovativ friskvårdsbutik för hela familjen med ett brett utbud av högklassiga hälsoprodukter, naturkosmetika och friskvårdsprodukter.

– Vårt mål är att främja välbefinnande och sunda levnadsvanor med naturliga metoder. Vi samarbetar endast med tillförlitliga leverantörer för att säkerställa att våra produkter håller en hög kvalitet och att de är etiska. Vi vill erbjuda en unik köpupplevelse för alla som värdesätter skönhet och hälsa. Vi planerar en stor invigningskampanj samt fina invigningserbjudanden, så välkommen att bekanta dig med våra produkter, säger Raw Organics grundare Lisa-Maria Junnila.

Myllys utbud av affärer har uppdaterats redan tidigare. I februari öppnade kosmetikakedjan Rituals sin upplevelserika konceptbutik, och Yeppo, som säljer koreansk kosmetika, är nu granne med Ruohonjuuri invid Prisma. Finlaysons butik öppnade i april på första våningen i Mylly och är nu granne med Elegance Kultajousi.

I maj breddades restaurangutbudet med Amarillo, den första enligt det nya konceptet, på andra våningen på Myllytorget. Coffee House på första våningen förnyades också samtidigt enligt det nya konceptet. Teppanyaki på andra våningen har expanderat och serverar nu också en sushibuffé.

I juni invigs Bobo, ett tehus och café i japansk stil som serverar bubbelte, högklassigt kaffe och te enligt finsk smak samt smörgåsar, mochi-bakelser och bubbelvåfflor i asiatisk anda.

– Vi tar i synnerhet med oss ung kompetens och energi till Mylly! Vi ville införa Bobo i Mylly, för atmosfären här har redan från första början varit mycket varm och välkomnande. Sommaren kommer nog att bli hektisk, men också ett utmärkt tillfälle att lära sig nya saker, berättar Oona McKay från Bobo.

Sommarens pop up-butiker bjuder på Muurla och mumintroll: Muurlas pop up-butik kommer att finnas på Myllytorget 28.6–1.8 och utanför Iittala-butiken har pop up-butiken Mumin öppet under perioden 14.6–14.7. I juni kan du bekanta dig med Drop Designs bastu och bubbelpool på Myllytorget. 

Köpcentrum Mylly fungerar som förhandsröstningsplats för EU-valet 29.5–4.6.2024. Närmare information om öppettiderna för förhandsröstningen finns på Köpcentrum Myllys webbplats.

Kontakter

Bilder

Myllytornet från högt upp
Sommarens kampanj Tornilla tavataan (Vi ses vid tornet) tilltalar resenärer och semesterfirare särskilt från Tammerforsregionen. Myllytornet skickar varma hälsningar till Tammerforstornen, såsom Näsinneula och Pyynikki utsiktstorn.
Ladda ned bild
Myllytornet, gatan och en buss
Sommarens kampanj Tornilla tavataan (Vi ses vid tornet) tilltalar resenärer och semesterfirare särskilt från Tammerforsregionen. Myllytornet skickar varma hälsningar till Tammerforstornen, såsom Näsinneula och Pyynikki utsiktstorn.
Ladda ned bild
Illustrationsbild av laddningsstationen med många laddningsplatser och skogen bakom stationen
Nestes snabba laddningsstation MY Förnybar Laddning för elbilar byggs på parkeringsplatsen invid rondellen på Myllynkatu och öppnas i juni (illustrationsbild).
Ladda ned bild
En kvinna står och ler på andra våningen av köpcentret
Lisa-Maria Junnilas friskvårdsbutik Raw Organic slår upp dörrarna invid Myllytorget i juli.
Ladda ned bild
En kvinna står och ler på andra våningen av köpcentret
Lisa-Maria Junnilas friskvårdsbutik Raw Organic slår upp dörrarna invid Myllytorget i juli.
Ladda ned bild
En kvinna och en man står och ler under renovering
I juni öppnas Bobo, ett tehus och café i japansk stil av Oona och Brian McKay.
Ladda ned bild
En kvinna och en man står och ler under renovering
I juni öppnas Bobo, ett tehus och café i japansk stil av Oona och Brian McKay.
Ladda ned bild

Mylly är världens mest mirakulösa köpcentrum i Reso. Köpcentrumet är det största i Egentliga Finland och har över fem miljoner besökare om året. 150 affärer och tjänsteföretag, 3 000 parkeringsplatser och en handelsyta på 91 000 m2 garanterar det största utbudet i regionen med utmärkt läge mitt i ett stort handelsområde.

www.kauppakeskusmylly.fi/

Andra språk

Följ Kauppakeskus Mylly Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kauppakeskus Mylly Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye