Skanska Oy

Skanska peruskorjaa Wäinö Aaltosen museon Turussa

Jaa

Skanska ja Turun kaupunki ovat sopineet Wäinö Aaltosen museon peruskorjauksen toteuttamisesta. Työt käynnistyvät kesäkuussa, ja museon on määrä avautua kävijöille jälleen syksyllä 2026. Peruskorjauksessa näyttelytiloja laajennetaan, tekniikkaa uudistetaan ja tiloista tehdään esteettömät.  

Havainnekuva Wäino Aaltosen museosta uudistuksen jälkeen. Uudisosa pilkistää kuvan oikeassa reunassa.
Havainnekuva Wäino Aaltosen museosta uudistuksen jälkeen. Uudisosa pilkistää kuvan oikeassa reunassa. Mikko Ojala Oy

Nyt peruskorjattava Turun kaupungin taidemuseo WAMin rakennus on valmistunut vuonna 1967, ja sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Irma ja Matti Aaltonen. Museorakennus on yksi merkittävistä 1960-luvulla toteutetuista museorakennuksista Suomessa. Museorakennuksen säilyttäminen ja peruskorjaus osana arvokasta Aurajoen kulttuurirantaa on tärkeä kaupunkikuvallinen hanke.  

”Peruskorjauksen myötä WAMiin saadaan uutta energiaa, toimivia ratkaisuja niin nykyaikaisen näyttelytekniikan kuin yleisöjen tarpeisiin. Samalla kunnostetaan ja palautetaan vanhaa ja alkuperäistä: materiaalit, värimaailma ja tunnelma noudattavat alkuperäistä visiota”, sanoo vastuualuepäällikkö Satu Pajarre Turun museokeskuksesta.

Nykyisten päänäyttelytilojen lisäksi päärakennuksen kokoelmasäilytystiloja palautetaan ennalleen näyttelytiloiksi. Lisäksi rakennusta laajennetaan uudisrakennuksella viereisen entisen asuinrakennuksen paikalle. Uudisrakennukseen sijoittuvat uudet lastaus-, huolto- ja toimistotilat, jolloin näyttelytilaa tulee enemmän.

”WAMin peruskorjaus on monipuolinen projekti, jossa korjaus- ja uudisrakentaminen yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. Nykyinen museorakennus on suojeltu, ja teemme hankkeessa tiivistä yhteistyötä myös Museoviraston kanssa. On ilo päästä työskentelemään näin merkittävän rakennuksen parissa”, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Turun kaupunki, vastuualuepäällikkö Satu Pajarre, Turun museokeskus, puh. 050 4089659, satu.pajarre[at]turku.fi

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen, puh. 040 518 8777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Havainnekuva, WAM.
Havainnekuva, WAM.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

NSDC-hanke vauhdittaa hiilineutraalien kaupunkien kehitystä13.6.2024 12:05:43 EEST | Tiedote

Skanska, KONE, Tietoevry, Granlund, Integrio, Synocus ja Tampereen yliopisto ovat käynnistäneet Nordic Superblocks as Decarbonization Catalysts (NSDC) -hankkeen. Hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka, ja se on saanut NextGenerationEU-rahoituksen Business Finlandin kautta. Hankkeella tuetaan Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitetta, sillä NSDC:n tavoitteena on vauhdittaa siirtymää hiilineutraaleihin rakennuksiin ja asumiseen.

Skanskalle tunnustus vapaaehtoisista kestävyyssitoumuksista12.6.2024 14:30:00 EEST | Tiedote

Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi palkitsivat keskiviikkona 12. kesäkuuta vuoden 2023 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset. Tunnustuksen saivat Skanskan lisäksi Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja K-ryhmä ryhmä kahdessa sitoumuskategoriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye