Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus myönsi määrärahan ydinkeskustan terassihankkeelle

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 27. toukokuuta määrärahan Kaupunkitilat Oy:n ydinkeskustan terassihankkeelle. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan asemakaavan muutoksen Tapaninkylään.

Kesäterassi Designmuseon edustalla.
Kiia Koliseva / Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunginhallitus päätti myöntää määrärahan Kaupunkitilat Oy:n ydinkeskustan terassihankkeelle. Määräraha on enintään 500 000 euroa. Helsingin Kaupunkitilat Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen.

Päätöksen taustalla on kaupunginhallituksen lokakuussa 2023 tekemä päätös, jonka mukaan kaupunkiympäristön toimialan, Kaupunkitilat Oy:n ja Tapahtumasäätiön tulee keskustan vetovoiman vahvistamiseksi toteuttaa kesällä 2024 ydinkeskustaa laajemmin kattava terassialueiden ja ruokakulttuurin vahvistumista tukevien myyntipisteiden verkosto. Toteutuksessa käytetään olemassa olevia kävely-, tori- ja puistoalueita.

Kaupunkitilat Oy:n tavoitteena on etsiä keskustasta uusia kiinnostavia kohtia terasseille. Ajatuksena on, että ydinkeskustan alueella ei olisi yhtä isoa terassia, vaan monesta pienemmästä terassista muodostuva terassien verkosto.

Asemakaavan muutos Tapaninkylässä etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan asemakaavan muutoksen Tapaninkylään. Asemakaavan muutos koskee tontteja osoitteissa Malmin kauppatie 30 ja Uudenpellonpolku 6. Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi kesäkuussa.

Malmin kauppatie 30:ssa toteuttamatta jäänyt liike- ja toimistorakennusten kortteli muutetaan asuinkäyttöön. Uudenpellonpolku 6:ssa pientalojen korttelialuetta muutetaan asuinkerrostalokäyttöön. Kaavaratkaisu mahdollistaa kaksi uutta asuinkerrostaloa. Asukasmäärän lisäys on noin 160–200 asukasta.

Kaavaratkaisu edesauttaa kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumista edistämällä asuntotuotantoa hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä, vahvistamalla kaupunginosan elävyyttä, omaleimaisuutta ja elinvoimaisuutta sekä uudistamalla ja täydentämällä olemassa olevaa rakennettua ympäristöä kestävästi huomioiden alueen erityispiirteet.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Jätkäsaaren uuden koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma etenee valtuustoon17.6.2024 18:22:20 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti 17. kesäkuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Jätkäsaareen suunnitellun Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Peruskoulu ja päiväkoti rakennetaan rakenteilla olevalle Länsisataman Jätkäsaaren alueelle Tulimaankadun ja Samoankujan läheisyyteen. Sekä koulu että päiväkoti ovat uusia perustettavia yksiköitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye