Tilastokeskus

Terveys- ja hyvinvointialojen opiskelijamäärä kasvussa – myös lukio-opiskelijoiden määrä nousi 2023

Jaa

Niin ammatillisen koulutuksen kuin lukiokoulutuksen opiskelijamäärät kasvoivat vuonna 2023 edellisvuodesta. Ammatillisessa koulutuksessa oli 347 700 opiskelijaa ja tutkintotavoitteisessa lukiokoulutuksessa 110 600 opiskelijaa. 

Ammatillisessa koulutuksessa terveys- ja hyvinvointialojen opiskelijamäärä on noussut viidessä vuodessa lähes 11 000 opiskelijalla. Alan opiskelijamäärä ohitti vuonna 2023 palvelualoilla opiskelevien määrän, joten terveys- ja hyvinvointiala on nyt toiseksi suosituin ammatillisen koulutuksen ala.

”Terveys- ja hyvinvointialojen suosituin opiskeltava tutkinto oli sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, eli lähihoitaja. Sitä opiskeli 67 % alan opiskelijoista. Palvelualojen tutkinnot jakaantuivat tasaisemmin. Suosituin oli logistiikan perustutkinto, jota opiskeli 20 % alan opiskelijoista, ja lähes yhtä suosittu oli ravintola- ja catering-alan perustutkinto, jota opiskeli 19 %”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Helena Aaltonen. 

Miehiä oli tekniikan alan opiskelijoista 77 %, terveys- ja hyvinvointialojen opiskelijoista 16 % ja palvelualojen opiskelijoista 49 %. 

Lukio-opiskelijoiden määrä laski pitkään, kunnes se kääntyi kasvuun vuonna 2019. Myös suoritettujen ylioppilastutkintojen määrä on viime vuodet noussut, ja se oli 30 765 vuonna 2023. 84 % suoritti tutkinnon keväällä ja 16 % syksyllä.

”Syksyllä suoritettujen ylioppilastutkintojen osuus oli nyt viisi prosenttiyksikköä suurempi kuin 10 vuotta aiemmin”, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Vesa Hämäläinen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000

https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye