Aarikka

Huippuammattilaisten raati valitsee Aarikka x YFD “Leikki ei lopu” -suunnittelukilpailun voittajat

Jaa

Aarikan yhteistyössä Young Finnish Designin kanssa nuorille suunnittelijoille suunnattu “Leikki ei lopu” -suunnittelukilpailu on ollut käynnissä vuoden alusta. Kilpailuaika päättyy 31.5.2024, jonka jälkeen arvovaltainen tuomaristo käynnistää työnsä. Voittajat kolmessa eri sarjassa julkistetaan elo- ja syyskuussa.

Aarikan Fashion Show SS24
Aarikan Fashion Show SS24 Teo Pyykkönen

Aarikka on koonnut muotoilun, sisustuksen, vaatesuunnittelun ja muodin kärkinimistä koostuvan ”Leikki ei lopu” -suunnittelukilpailun tuomariston, johon kuuluvat sisustusarkkitehti Vertti Kivi, sisustusarkkitehti ja suunnittelija Joanna Laajisto, suunnittelija Magnus Löfgren Ruotsista, yhteiskunnallinen vaikuttaja, yrittäjä, stailisti Meri Milash, päätoimittaja, tietokirjailija Kari-Otso Nevaluoma, suunnittelija Mert Otsamo, LUT-yliopiston työelämäprofessori, ekonomi ja yksi Suomen tunnetuimmista muotiasiantuntijoista Sami Sykkö, joka toimii tuomariston puheenjohtajana sekä Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström. Tuomariston jäsenten esittely on erillisessä liitteessä.

– Arvostamme suuresti, että tuomaristossa mukana olevat alan ammattilaiset pitävät Aarikka x YFD -suunnittelukilpailua niin merkittävänä, että he ovat lupautuneet mukaan kilpailun tuomaristoon. Se on kunnianosoitus myös kilpailuun osallistuville nuorille suunnittelijoille, sanoo Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Aarikka etsii uusia tuoteideoita kolmessa eri sarjassa – kodin sisustus, koru sekä vaate, laukku tai asuste – nuorille suunnittelijoille suunnatussa kilpailussa, jonka kilpailuaika päättyy toukokuun viimeisenä päivänä.

– Kilpailu on tarkoitettu uran alkuvaiheessa oleville muotoilukoulutuksen saaneille muotoilijoille tai alan opiskelijoille, joille haluamme antaa uusia mahdollisuuksia kilpailun kautta. Tuomaristo tulee kiinnittämään huomiota kilpailutöiden arvioinnissa korkeatasoiseen muotoiluosaamiseen ja odotammekin innolla kilpailutöiden arviointia, jatkaa Riia Sandström.

Aarikka korostaa, että kilpailussa etsitään erityisesti Aarikan valikoimaan soveltuvia tulevaisuuden designideoita.

– Tuomaristo tulee kiinnittämään huomiota tuotteiden muotokieleen, muotoilun innovatiivisuuteen, valmistusmenetelmiin, materiaalivalintoihin, tuotteen kestävyyteen ja selkeyteen, linjaa tuomariston puheenjohtajana toimiva Sami Sykkö arviointikriteereitä kilpailussa, jossa kunkin sarjan voittaja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.

Sykkö kertoo tuomariston tekevän valinnat kesän aikana. Kilpailun finalistit esitellään kesäkuussa. Voittajat julkistetaan koru- sekä vaate-, laukku- tai asustesarjassa elokuussa ja kodin sisustus -sarjassa syyskuussa.

Lisätietoja Aarikka x YFD -suunnittelukilpailusta löytyy Aarikan sivustolta ja Aarikka x YFD "Leikki ei lopu" -suunnittelukilpailun sivustolta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vertti Kivi
Vertti Kivi
Lataa
Joanna Laajisto
Joanna Laajisto
Lataa
Kari-Otso Nevaluoma
Kari-Otso Nevaluoma
Lataa
Magnus Löfgren
Magnus Löfgren
Lataa
Meri Milash
Meri Milash
Lataa
Mert Otsamo
Mert Otsamo
Lataa
Mert Otsamo
Mert Otsamo
Lataa
Sami Sykkö
Sami Sykkö
Lataa
Sami Sykkö
Sami Sykkö
Lataa
Riia Sandström
Riia Sandström
Lataa

Liitteet

Linkit

Martinex ja Aarikka

Oy Martinex Ab on vuonna 1986 perustettu suomalainen perheyhtiö, jonka toiminta kattaa laadukkaiden sisustus- ja kodintarvikkeiden, leikkikalujen, pelien, tekstiilien ja laukkujen valmistuksen ja maahantuonnin. Lisäksi yhtiö toimii tukkuliikkeenä ja on yksi Suomen monipuolisimmista verkkokauppatoimijoista. Martinex vaalii tuotteissaan kotimaisuutta, vastuullisuutta, iloa ja perheläheisiä arvoja. Martinex kehittää omia kotimaisia tuotebrändejä kuten Iloleipuri, Ma-ia Family ja Peliko sekä Aarikka, joka on vuodesta 2017 ollut osa Martinex-konsernia. Aarikka-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Suomessa käsityönä. Martinex on lisäksi lisenssinhaltija usealle tunnetulle tuotemerkille kuten Muumi ja Peppi Pitkätossu. Vuonna 2023 Martinex-konsernin liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa, konsernin palveluksessa oli 86 henkilöä ja sen tuotteita vietiin yli 50 maahan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aarikka

Ihastusta herättäneen Aarikan SS2024 muoti- ja korumalliston ensimmäiset uutuudet saapuivat29.1.2024 11:55:00 EET | Tiedote

Suomalainen muotoilun ja käsityötaidon designbrändi Aarikka juhlistaa ylpeänä 70-vuotisjuhlavuottaan, joka säkenöi värikkäänä. Juhlavuosi käynnistyi upeasti Helsingin Taidehallissa joulukuun alussa tulevan kevät-kesä 2024 -vaatemallistomme muotinäytöksellä. Juhlavuosi tuo mukanaan värien loistetta ja trendivärit valloittavat niin kirkkaina kuin murrettuinakin, upeasti luonnon värejä toistaen. Kevään korumalliston ensimmäiset uutuudet ovat myynnissä Aarikan verkkokaupassa aarikka.fi, ja muodin malliston ensimmäiset uutuudet tulevat myyntiin helmikuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye