Suomen kirjastoseura

Kirjastoissa on tapahtumassa isoja muutoksia – sadat kirjastoammattilaiset tapaavat toisensa Kirjastopäivillä Kuopiossa

Jaa

Kirjastopäivät kokoavat yhteen 500 kirjastoalan ammattilaista 4.–6. kesäkuuta Kuopion Musiikkikeskukseen.

Kirjastopäivät Kuopio
Kirjastopäivät

Kirjastoissa tapahtuu tällä hetkellä isoja muutoksia, jotka vaikuttavat kirjastoalan ammattilaisten työhön. Kirjastoa käytetään yhä enemmän puhelimen tai tabletin kautta. Tähän muutokseen vastaa uusi, tänä keväänä julkaistu E-kirjasto.

Digitalisaatio muuttaa kirjastoja myös muilla tavoin.

”Kirjastoissa pitää nyt miettiä, mitä kaikkea voidaan antaa tekoälyn tehtäväksi”, kertoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen.

Samaan aikaan kirjastoja uhkaavat kuntien rahoituksen leikkaukset, jotka aiheuttavat säästöpaineita esimerkiksi kirjastojen aineistoihin.

”Viimeistään syksyllä tiedetään, millaisia heikennyksiä kirjastojen palveluihin on tulossa”, Juha Manninen sanoo.

Ainutlaatuinen palvelu

Tänä vuonna kirjastoalan suurin koulutustapahtuma Kirjastopäivät järjestetään Kuopiossa 4.–6. kesäkuuta teemalla Kirjasto on kunnan sydän.

Tapahtuman nimellä halutaan muistuttaa kirjaston ainutlaatuisesta roolista kuntalaisten maksuttomana kulttuuripalveluna.

”Kirjasto mahdollistaa kuntalaisten kokoontumisen yhteen ilman erityistä syytä, omaehtoisen sivistymisen ja yhteisöllisyyden merkeissä. Se on todella arvokasta”, Juha Manninen sanoo.

Kirjastopäivillä julkistetaan laajan , kaikkia kirjastoja koskevan työntekijäkyselyn tulokset. Tutkimuksessa perehdyttiin muun muassa siihen, miten hyvin kirjastoammattilaiset jaksavat työssään ja mikä heitä työssä innostaa.

Kirjastopäiville on tulossa 500 osallistujaa ympäri Suomen. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös alan suurimmat ammattimessut, joissa on yli 30 näytteilleasettajaa.
Päivien keskeisimpiä teemoja ovat kirjaston vaikuttavuus ja sivistystyö, kirjastoammattilaisten monipuolinen ammattitaito ja siihen kohdistuvat odotukset, yhdenvertaisuus ja antirasismi sekä vihapuhe ja demokratia.

”Kirjastopäivät on ammattilaisille loistava paikka vahvistaa omaa ammatti-identiteettiään. Ohjelman lisäksi on tärkeää, että he tapaavat toisiaan ja jakavat ajatuksia”, kertoo Kirjastopäivien tuottaja Pirjo Soininen Suomen kirjastoseurasta.

Kirjastopäivät järjestää Suomen kirjastoseura yhdessä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka edistää kirjastojen asemaa. Seura julkaisee Kirjastolehteä, kampanjoi Kirjaston päivänä ja järjestää valtakunnalliset Kirjastopäivät.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastoseura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye